KVALIFIKACIJE ODBOJKAŠA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Najbitnije je kako se otvori turnir!

Samo nekoliko dana je ostalo do početka takmičenja u Tokiju, trener Ivica Jevtić priznaje da se već razmišlja o prvom rivalu, Turskoj

Lepe vesti stižu iz dalekog Japana. Odbojkaši Srbije stavili su tačku i na drugi dan paklenog treninga i uigravanja za najvažniji cilj ovog leta – put na Olimpijske igre u Parizu.

Rade bespoštedno plavi po notama selektora Igora Kolakovića, trenera u stručnom štabu Bojana Janića, Ivice Jevtića. Jer sat polako otkucava, bliži se subota, 30. septembar i prva utakmica na olimpijskim kvalifikacijama protiv Turske od šest časova po srednjeevrospkom vremenu. Do 8. oktobra, u Tokiju, u B grupi, „orlovi” će na crtu Japanu, Americi, Slovenije, Tunisu, Egiptu i Finskoj.

Pregrmeli su ono najteže kapiten Uroš Kovačević i saigrači, vremensku razliku i tih sedam sati na azijskom kontinentu. Nastavljaju započet posao, atmosfere i dobrih vibracija ne manjka.

Stigla je potvrda od Ivice Jevtića, drugog trenera u stručnom štabu „dirigenta“ Kolakovića:

– Još se prilagođavamo vremenskoj razlici. Nije ni jednostavno kada se promeni, pogotovu kada je to plus sedam sati unapred. Vidim da su momci posle drugog treninga u sali raspoloženi i da ta adaptacija i nije ostavila posledice po njih. Atmosfera je na visokom nivou, radi se punom snagom. Svaki dan za nas je dobitak, ide na bolje. Došli smo sedam dana ranije, imamo dovoljno vremena na raspolaganju da se prilagodimo i dočekamo prvu utakmicu orni.

Da li se i koliko već sada razmišlja o premijeri i duelu sa Turskom?

– Sigurno da razmišljamo o prvoj utakmici. Najbitnije je kako se otvori turnir, tako će i teći. Sa Turskom počinjemo, nije nepoznanica, i pred Evropsko prvenstvo odigrali smo dve utakmice. Poznajemo ih, ali radićemo i dodatni skauting sa utakmica, koje su odigrali na šampionatu Starog kontinenta – istakao je Ivica Jevtić.

Prvi, prepodnevni trening je bio u teretani, a popodnevni u dvorani srednje škole „Takanava“ u delu Tokija koji se zove Minato, a nalazi se u neposrednoj blizini hotela u kome su smešteni reprezentativci Srbije.

Kujundžić: Brzo će subota

Miran Kujundžić, „plava desetka“ koja je eksplodirala ove sezone, priznao je da je prva dva dana protekla u privikavanju:

– Bilo je potrebno da se dobro naspavamo i krenemo u nove zadatke. Odradili smo izuzetno dobar trening u sali, prepodne je bila teretana. Ide sve bolje i bolje.

U ovom trenutku bitno je da sve dođe na svoje, spremimo se i dočekamo tu prvu utakmicu u subotu. Mislima jesmo već u tom meču, ali ne toliko. Očekujemo ono pravo, video analize, pripremu taktike za Tursku.

Ostavite komentar