Aston Martin predstavio bolid za novu sezonu u Formuli 1

Ekipa Aston Martin predstavila je danas novi bolid AMR24 kojim će se takmičiti u predstojećoj sezoni Formule 1.

Bold Aston Martina je ponovo zeleni i prvi je koji će biti potpuno napravljen u novoj fabrici u Silverstonu, koja je otvorena prošlog leta, preneo je Skaj.

Aston Martin je dobro počeo prošlu godinu, Fernando Alonso je u više navrata bio na podijumu, ali su izostali rezultati u završnici sezone, a ekipa sada veruje da je pronašla te slabe tačke koje je popravila.

„Pokušali smo da se koncentrišemo na sve oblasti našeg prethodnika AMR23, koji je prošle sezone imao odličnu sezonu pozitivnih rezultata. Zaista smo pokušali da sagledamo svaku oblast, bilo da se radi o bolidu, pouzdanosti da napredujemo u svim pravcima. Bilo je veoma intenzivno poslednjih nekoliko meseci otkako smo završili sezonu i nadamo se da smo dovoljno uradili. Sigurni smo da ćemo imati jakog kandidata”, rekao je direktor Aston Martina Majk Krek.

Krek počinje treću sezonu kao direktor ekipe i postavio je visoke ciljeve.

„Prošla godina je bila naša najbolja sezona do sada, a naš cilj ove sezone je da redovno osvajamo bodove, da idemo na podijume i da se borimo za prvu pobedu u zelenom”, dodao je on.

Za ekipu će kao i prošle sezone voziti Fernando Alonso i Lens Strol.

Dvostruki svetski šampion Alonso rekao je da je uveren da ekipa u jakoj formi dočekuje novu sezonu.

„Mislim da prvo moramo da budemo redovno među onima koji osvajaju bodove, da se borimo za podijume kao prošle godine i ako smo u takvoj poziciji, bilo bi divno da ostvarimo prvu pobedu u zelenom za Aston Martin i nadam se da ću biti za volanom u tom trenutku”, rekao je Alonso, koji je poslednju pobedu ostvario 2013. godine.

„Ali moramo da idemo korak po korak, biće vrlo tesno. Ima četiri ili pet ekipa koje će biti u dve ili tri desetinke i kladim se da će dve desetinke odlučivati o podijumu ili borbi za prvih 10 i moramo zaista da se koncentrišemo na to”, dodao je on.

Sport.org.rs

Ostavite komentar