SVETSKO PRVENSTVO U VODENIM SPORTOVIMA U DOHI: Novi sudar dve vaterpolo velesile: Srbija protiv Hrvatske!

Sutra u 17 časova Srbija igra protiv Hrvatske u četvrtfinalu. – Sigurno je da delujemo daleko bolje nego na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, kaže Sava Ranđelović

Očekivani klasik u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi. Srbija i Hrvatska će u utorak u 17 časova igrati za plasman među četiri najbolje ekipe na svetu. Naša reprezentacija je do četvrtfinala stigla sa tri pobede i prvim mestom u grupi dok je veliki rival morao da napravi korak više. Posle drugog mesta u grupi zbog poraza od Španije, Hrvati su juče morali da odrade formalnosi da sa 22:4 poraze u osmini finala Kinu. Na taj način su i zvanično postali učesnici olimpijskih igara u šta niko nije ni sumnjao.

Srpski vaterpolisti slobodne takmičarske dane koriste za treninge sa Grcima. Na drugoj strani to rade Španci i Mađari. Treba da se zadrži takmičarski naboj.

– Nije nam prvi put da igramo ovakve utakmice. Zna se šta predstavlja četvrtfinale, utakmica koja mnogo donosi, plasman u borbu za medalje – priča Sava Ranđelović koji jedan od najiskusnijih kada su u pitanju dueli sa Hrvatima.

U sastavu je od 2014, osvojio veliki broj zlatnih medalja a često su putevi do uspeha išli preko Hrvatske.

– Dobili smo ih u nekoliko finala, svako je ostalo zapamćeno na svoj način. I oni su slavili u onoj odličnoj utakmici u polufinalu Budimpešte kada su kasnije postali svetski prvaci. Znam samo da su utakmice dve reprezentacije pravi vaterpolo praznik i nema sumnje da će i sada biti prava poslastica četvrtfinala u kojoj je pobednik neizvestan.

Sport.org.rs

Ostavite komentar