SAZNAJEMO: Američke vlasti izmenile propise, Đoković će moći da igra u SAD!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković moći će da igra turnire na teritoriji SAD, pošto je američki Senat izglasao ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, preneo je Sport.

Mediji u Sjedinjenim Američkim Državama navode da će predsednik Džo Bajden potpisati odluku o ukidanju nacionalne deklaracije o vanrednom stanju, pošto je prvi čovek SAD najavio da neće stavljati veto.

Američki Senat je sa 68 glasova za i 23 protiv doneo odluku o okončanju vanrednog stanja.

Prema važećim pravilima strani državljani koji nisu vakcinisani protiv korona virusa ne mogu da putuju u SAD, a ta odluka sprečila je Đokovića da u prethodnom periodu igra na turnirima u ovoj zemlji.

Srpski teniser je ove godine propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju, a posle najnovije odluke američkih vlasti, izvesno je da će Đoković moći da igra na letnjoj američkoj turneji i Ju-Es openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama su ranije najavile da će 11. maja ukinuti restrikcije u vezi sa vakcinacijom, ali je ova odluka doneta nešto ranije.

Nacionalnu deklaraciju o vanrednom stanju uveo je nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp, početkom 2020. godine.

Ostavite komentar