Rukovodstvo Formule 1 zabranilo penjanje na zaštitnu ogradu nakon trke

Rukovodstvo Formule 1 zapretilo je uoči Velike nagrade Australije svim timovima kaznama ako se bilo koji član osoblja popne na zaštitnu ogradu tokom proslave na kraju trke, prenosi Sport.

Britanski mediji navode da se ovim potezom zapravo prekida dugogodišnja tradicija da timsko osoblje maše svojim vozačima u trenutku kada prolaze kroz ciljnu ravninu, a stupiće na snagu u nedelju na stazi „Albert park“ u Melburnu.

Motosport podseća da je na prethodnoj trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije timsko osoblje Red Bula i Aston Martina uočeno kako se penje na vrh zaštitne rešetkaste metalne ograde, koja je bila postavljena duž ulične staze u Džedi.

„Članovi pojedinih timova su primećeni kako se penju na vrh ograde i naginju na stazu na otvaranju sezone u Bahreinu, a to su scene koje nisu neuobičajene u modernoj F1“, ističu britanski mediji.

Direktor trka u Formuli jedan, Nils Vitič je pre trke Melburnu poslao dopis timovima u kojem se navodi da je zabranjeno penjanje na ogradu u bilo kom trenutku.

Britanski mediji ističu da se nova situacija može smatrati strožim tumačenjem aktuelnih pravila.

Trka za VN Australije biće održana u nedelju od sedam časova na stazi u Melburnu.

Ostavite komentar