Radnik iz Surdulice dočekuje Spartak u Nišu zbog problema sa travom

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice saopštio je danas da će, zbog problema sa gljivicom koja je pojela travu terena, meč protiv Spartaka koji je na programu u ponedeljak 7. avgusta kao domaćin odigrati na stadionu fudbalskog kluba Radnički iz Niša.

Klub u saopštenju navodi da je istina je da je Komisija za licenciranje izvršila vanredni uvid u stanje terena u Surdulici, ali napominje da je to urađeno na njihov zahtev.

Iz Radnika naglašavaju da su uvek bili maksimalno odgovorni u izvršenju svih obaveza u vezi sa ispunjavanjem potrebnih uslova za igranje u Superligi Srbije i izražavaju nadu da će u saradnji sa Fudblaskim savezom Srbije uspeti da reše problem terena.

„Apsolutno nam nije bila namera da bilo šta skrivamo već smo predstavnike Fudbalskog saveza Srbije pozvali baš iz razloga kako bi se uverili u stanje terena i kako bismo zajedno doneli najbolju moguću odluku u vezi sa mogućnošću odigravanja utakmica na našem stadionu. Zajedničkim pregledom stanja terena uočili smo probleme na samoj travnatoj podlozi i saglasili se da je bolje da naredni meč kao domaćini odigrano na nekom drugom stadionu”, kaže se u saopštenju.

Iz Radnika su podsetili da je travnata podloga na njihovom stadionu postavljena pre pet godina i da su radove izvršile službe nacionalnog Saveza.

„Suština je da se na našem terenu pojavio problem na koji nismo mogli da utičemo i koji nismo uspeli da saniramo u potrebnom roku. Travnatu podlogu je napala gljivica zbog čega je došlo do sušenja trave. Kao klub, uposlili smo sve raspoložive kapacitete i angažovali renomirane stručnjake da nastalu štetu što pre saniramo i oporavimo teren kako bismo naredne utakmice kao domaćini igrali na našem stadionu”, stoji u saopštenju FK Radnik.

Ostavite komentar