„CRNO-BELI” I DALjE SMATRAJU DA SU OŠTEĆENI U BAČKOJ TOPOLI: Pustite audio snimak iz VAR sobe!

Posle svega izrečenog, po principu „verujte nama i našem poštenju, a ne sopstvenim očima”, samo sam još više uveren u svoje stavove, kaže sportski direktor Partizana.

Okršaj TSC-a i Partizana na premijeri Super lige opravdao je epitet derbija kola. Šest golova, po tri u obe mreže, tri jedanaesterca i veliki broj prilika su ono najbolje što jedna utakmica može da ponudi. Ipak, izvanredna fudbalska predstava nije mogla da prođe bez kontroverzi.

Klub iz Humske je nakon okršaja sa Bačkotopolčanima izdao saopštenju u kojem je naveo da je glavni arbitar na pomenutoj utakmici Milan Mitić tendenciozno sudio u korist domaćina i da je glavni krivac što Parni valjka nije otvorio sezonu sa tri boda.

Povodom spornih situacija sa „TSC arene” na konferenciji za medije govorio je Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Na njegovo izlaganje komentar je imao Ivica Kralj, sportski direktor Partizana:

– Očekivao sam da će Dejan Filipović održati tu njegovu konferenciju „istine”, a zapravo se sve pretvorilo u nemušti fijasko. Posle svega izrečenog, po principu „verujte nama i našem poštenju, a ne sopstvenim očima”, samo sam još više uveren u svoje stavove i još rešeniji da odbranim Partizan od njega i njemu sličnih.

Sportski direktor crno-belih zatražio je od prvog čoveka Sudijske komisije FSS da podnese ostavku posle utakmice sa TSC-om. Takođe, zasmetali su mu neki Dejanovi odgovori na jučerašnjoj konferenciji:

– Odričan odgovor Filipovića na pitanje da li bi ponovo delegirao Milana Mitića za utakmicu TSC i Partizana, zapravo najviše govori u prilog tome da su stavovi i zapažanja našeg kluba apsolutno ispravni i na strani istine, da smo teško oštećeni u Bačkoj Topoli. Pozivam zato javno Dejana Filipovića da u ime igrača, stručnog štaba i armije navijača Partizana, na kraju krajeva u ime pomenute istine, pusti javno audio snimak VAR komunikacije sa utakmice ako je tako uveren da je sve bilo u redu.

Nekadašnji golman Partizana je komentar na Filipovićevo izlaganje završio citirajući repliku iz čuvenog filma – „Boj na Kosovu”:

– Stalno mi je od subote, jer sam dete kluba, na pameti rečenica doajena našeg glumišta Miloša Žutića iz poznatog filma: “Nije važno kakva sila nas napada, već koliku svetinju branimo”. Partizan je i te kako naša sportska svetinja koju moramo da odbranimo od Filipovića i njemu sličnih. Navijači, pomozite

Navijači Partizana najavili su bojkot pre početka sezone, međutim, očigledno su od njega odustali, s obzirom na to da su bili uz svoje ljubimce svih 90 minuta na „TSC areni”.

– Verujem da su navijači sve shvatili iz izlaganja Dejana Filipovića i pozivam ih da u što većem broju dođu na stadion, da pruže podršku fudbalerima i treneru Igoru Duljaju, koji pošteno rade svoj posao i pomognu u borbi koja će očito imati i 12 igrača na terenu, ali sa suprotne strane. Zato pozivam navijače u Novi Sad, kao i na sve sledeće mečeve, da budu vetar u leđa timu, ali i poslednji njihov bedem.

Ostavite komentar