Nenad Milijaš novi trener omladinaca Crvene zvezde!

Nekadašnji prvotimac i dugogodišnji kapiten fudbalskog kluba Crvena zvezda Nenad Milijaš imenovan je danas za novog šefa stručnog štaba omladinske selekcije „crveno-belih”.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da preuzmem omladinsku selekciju i budem trener mladim igračima u Crvenoj zvezdi. Marakana je moja kuća i ovde se osećam srećno. Posle završetka igračke karijere sam imao privilegiju da ostanem u klubu i budem uz ljude koji su postigli neverovatne uspehe u prvenstvu i Evropi kao treneri Zvezde. Posle nekoliko godina vreme je za korak napred, odnosno samostalan trenerski angažman”, rekao je Milijaš, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

On je istakao da na veliko lično zadovoljstvo ostaje u klubu koji voli.

„Predvoditi juniorsku selekciju kluba jeste veliki izazov, jer se pored rezultata zahteva pre svega razvoj mladih fudbalera, a očekuje nas i učešće u Ligi šampiona što će biti veliki poduhvat. Zahvalio bih se upravi kluba na ukazanom poverenju, kao i čelnicima Omladinske škole koji su me lepo dočekali i pružili podršku za dalji rad. Još jednom napominjem da mi je ogromna čast što ću prvi samostalan trenerski posao obavljati u klubu kojem sam dao sve, a koji je mene učinio fudbalskim profesionalcem i čovekom”, dodao je Milijaš.

Milijaš (40) je u tri navrata nastupao za Crvenu zvezdu. Odigrao je 205 takmičarskih mečeva u ‘crveno-belom’ dresu, postigao 55 golova uz 42 asistencije.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 25 mečeva i postigao je četiri gola, a po završetku igračke karijere pridružio se stručnom štabu Crvene zvezde na čelu sa Vladanom Milojevićem. Kasnije se afirmisao kao pomoćnik u stručnom štabu Dejana Stankovića, pa potom i Miloša Milojevića.

Ostavite komentar