SKANDAL: Rumunski navijači pretučeni i izbačeni sa stadiona u Prištini nakon skandiranja „Kosovo je Srbija”!

Fudbaleri Rumunije i tzv. Kosova su odigrali utakmicu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje se održava 2024. godine, gde nije bilo pobednika (0:0), a gde su dešavanja izvan terena i na tribinama bila u centru pažnje.

Nekolicina gostujućih navijača iz grupe „Ujedinjeni pod trobojkom” (Uniti sub tricolor) je stigla u Prištinu i pred kraj utakmice skandirala „Kosovo je Srbija”, zbog čega su napadnuti od strane policije i obezbeđenja, a potom i izbačeni sa stadiona.

Dan ranije, rumunski navijači su na putu do Prištine svratili u Beograd, odakle su poslali jasnu poruku: Izmišljene države nam ne znače ništa.

Navijači su se fotografisali ispred Hrama Svetog Save sa transparentom na kojem je pisalo: „Izmišljene države, lažni fudbal, za nas oni ne znače ništa”. Pored transparenta, istakli su i zastave sa teritorijom Kosova i Metohije u bojama srpske zastave, uz reči „Nema predaje”.

Printskrin Instagram

U neku ruku, bilo je očekivano da će doći do određenih problema, s obzirom na to da su Rumuni jedna od država koja ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova, te su to pokazali i njihovi navijači na utakmici u Prištini, odakle su izbačeni.

Na početku utakmice, zvižduci sa tribina nadjačali su zvuke himne Rumunije.

„Boli kada se zviždi himna. Doći će u Bukurešt i videti kakav je to osećaj. To je nedostatak poštovanja od strane ljudi ovde”, rekao je Nikolae Stančiu, rumunski fudbaler.

Očekuje se da će Fudbalski savez Rumunije biti kažnjen zbog incidenata u Prištini, prenose rumunski mediji. Moguće je da će UEFA, pored novčane kazne, naložiti da reprezentacija Rumunije sledeću utakmicu na domaćem terenu, protiv Izraela, igra pred praznim tribinama.

Ostavite komentar