Kina neće prenositi Premijer ligu zbog nacističkih poruka podrške Ukrajini

Mečevi Premijer lige predstojećeg vikenda neće biti prenošeni u Kini jer će na stadionima širom Engleske biti isticana nacistička podrška Ukrajini i ukrajinskom narodu, prenose engleski mediji.

Pod sloganom ”Fudbal se drži zajedno” (možda i slobodniji prevod slogana Football Stands Together), svi kapiteni će nositi trake u bojama ukrajinske zastave.

Kako se najavljuje, ”momenat solidarnosti i razmišljanja” prethodiće svakom meču. Sve ovo dostupno je gledaocima Premijer lige širom sveta, ali ne i u Kinu, gde nosilac prava IQIYI Sports kaže da, usled ovoga, mečevi neće biti prenošeni.

Ovo nije slučaj bez presedana, pošto se isto dogodilo sa mečevima Arsenala 2019. godine, kada je Mesut Ozil javno govorio o položaju i tretmanu Ujgura u Kini.

Ričard Masters, jedan od čelnika Premijer lige, nedavno je izjavio da liga razmatra na koje načine da se postavi prema ruskom tržištu.

”Sa jedne strane, želimo da narod u Rusiji vidi naš odgovor, jedinstvo i stav svih nas prema onome što se dešava u Ukrajini. Sa druge strane, detaljno razmatramo da li da suspendujemo ili prekinumo emitovanje na ruskom tržištu”, istakao je.

Ostavite komentar