Zvezda proslavila rođendan, nagrade za najbolje članove sportskog društva

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je 77. rođendan, a na prigodnoj svečanosti na stadionu „Rajko Mitić“ izabrani su najbolji sportisti crveno-bele porodice.

Košarkašica Crvene zvezde Maša Janković i fudbaler Mirko Ivanić izabrani su za najbolje pojedince Sportskog društva Crvena zvezda za 2021. godinu, a njima su priznanja uručena na proslavi 77. rođendana.

Na tradicionalnoj svečanosti u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, trener košarkaša Dejan Radonjić proglašen je za najboljeg trenera u SD Crvena zvezda u 2021. godini, dok su fudbaleri, aktuelni šampioni Srbije, najbolji klub ovog društva.

Nagradu za životno delo dobili su Svetozar Mijailović i Dragiša Vučinić, dok je nagrada „Crveno-belo srce“ pripala Fondaciji Delije.

Crveno-beli su osnovani 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata, koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi.

Predsednik upravnog odbora SD Crvena zvezda Nebojša Čović čestitao je svim Zvezdašima 77. rođendan i istakao je da 2021. godina bila istorijska, jer su napravljeni istorijski rezultati u teškom vremenu.

„Velike rezultate napravio je džudo, fudbal, košarka… Ovo je prava slika koju šaljemo sa ovom decom, u smilu jedne velike porodice i nečega što je garant da možemo ponovo da odgovorimo na iskušenja koja nas čekaju. Očekujem da i u sledećoj godini imamo isto tako dobre rezultata. Ove godine osvojili smo 41 trofej. Susrešćemo se sa velikim iskušenjima, ne samo sportske prirode, nego i one druge, sa mnogo spinova i priča da smo miljenici da imamo para i da se rasipamo, a pravo stanje u SD je da veliki broj klubova u ovom teškom vremenu nam je na ivici egzistencije. Pored toga, časno i pošteno brani ovaj naš grb i Crvenu zvezdu, Moramo da izdržimo svi zajedeno i biće lakše ako smo zajedno. Čestitam rođendan, rezultate i idemo dalje. Svi zajedno“, rekao je Čović.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić svim članovima sportskog društva čestitao je na uspesima.

„I naš fudbalski klub ima mnogo razloga za ponos. Ostvarili smo verovatno istorijske rezultate koji će ostati zabeleženi zlatnim slovima u svim monografijama našeg kluba. Osvojili smo četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, posle 14 godina uzeli smo duplu krunu, peti put uzastopno smo se plasirali u grupnu fazu Uefinog takmičenja, a posle 30 godina plasirali smo se u osminu finala evropskih takmičenja. Iskreno se nadam da ćemo i peti put uzastopno osvojiti šampionsku titlulu u maju i da ćemo se ponovo radovati“, rekao je Terzić i dodao da se nada da će fudbalski klub ostati motor razvoja svih ostalih klubova.

Ostavite komentar