ZA SPAS FENJERAŠA: Lalatović preuzeo Radnički iz Kragujevca, deseti klub u srpskom fudbalu

Nenad Lalatović i zvanično novi trener fudbalera Radničkog iz Kragujevca, saopšteno je na konferenciji za medije.

Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde, Vojvodine, Radničkog, Čukaričkog i drugih klubova vraća se u srpski fudbal posle epizode u Saudijskoj Arabiji.

U Radničkom će ostati do kraja sezone i pokušati da sa Kragujevčanima izbori opstanak u Superligi.

Lalatoviću je ovo 10. klub u srpskom fudbalu koji će trenirati.

„Nije mi sada bilo lako da prihvatim sve ovo, jako mi je žao što je Radnički došao u tu situaciju da bude poslednji na tabeli jer ovaj klub i grad ne zaslužuju da bude na ovoj poziciji. Mislim da je uprava uradila dobar posao, doveli su dosta novih igrača, kvalitetnih i verujem da možemo da izborimo opstanak“, izjavio je Lalatović na zvaničnoj promociji.

To neće biti lako, pred nama je jedan dugačak put, biće to dugačkih i napornih tri i po meseca, ali sam siguran da ćemo i uz pomoć navijača, koji su fanatici i vole svoj klub, dati maksimum, dodao je Lalatović.

„Radnički nije igrao toliko loše, koliko nije imao sreće. Igrači moraju da shvate jednu stvar: ne igram ja, igraju oni, a ja ću dati sve od sebe na svakoj utakmici jer ne bih ni ja voleo da ispadnemo iz lige. Mnogi su me zvali i pitali da li sam normalan što ulazim u sve ovo, ali osetio sam potrebu da treba da prihvatim i da zajedno svi ostvarimo ono što je za mnoge možda nemoguće.“

Lalatović je istakao da je pogledao raspored svih konkurenata u borbi za opstanak i da ekipu očekuje teška borba za opstanak.

„Proleter je prvo kolo, veoma teško, drugo kolo idemo Partizanu, a nakon toga nam dolazi Voždovac. Nadam se da ćemo u ta prva tri kola uspeti da uzmemo bodove. Mi ćemo na svakoj utakmicu ići na pobedu, ne smemo da kalkulišemo, nemamo vremena da eksperimentišemo, nego da osvajamo bodove“, poručio je Lalatović.

Ostavite komentar