Vučić: Razgovarao sam sa Đokovićem, svi jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom skandalozne odluke australijskih sudija da najbolji teniser sveta Novak Đoković bude deportovan iz te zemlje.


– Da 10, 11 dana maltretirate najboljeg svetskog tenisera, da biste mu onda uručili odluku za koju ste zanili da ćete uručiti prvog dana…Da ste vi rekli odmah da nevakcinisani nemaju pravo da uđu, on ne bi ni došao ili bi se vakcinisao. Ovako ste ostavili mogućnost za izuzetke, lekarske. U skladu sa tim je došao, uradio sve što je trebalo, a onda je krenulo šikaniranje i mlatretiranje neviđenih razmera u smislu medijskog linča. Bukvalno poput lova na veštice protiv jedne osobe, jedne zemlje… Valjda su na Novaku Đokoviću hteli da pokažu kako funkcioniše svetski poredak lova na veštie i kako oni to mogu da urade protiv svakoga. Videli ste u samom besmislenom procesu, koliko oni lažu, koliko tužilac laže. Oni kažu kako je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanih građana. Nemojte da lažete, jer je zvanično vakcinisano 58 odsto, što je mnogo više od onoga što je tužilac rekao i mnogo više nego što je to u mnogim zemljama EU. To je bio jedan besmislenih argument.

– Mi ćemo već u martu australijske sportiste dočekati na drugačiji način, neuporedivo bolji način. Nećemo zarad izbora da se iživljavamo na njima i da pokazujemo silu niti bilo šta slično. Pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade, a australijskom narodu hvala za koji sam potpuno siguran da voli sroski narod koliko mi njih poštujemo.

– Oni misle da su ponizili Đokovića… Oni su unizili sebe, a Đoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju i svakoga da pogleda u oči – rekao je Vučić nakon glasanja.

Ostavite komentar