VESTI IZ NAŠE FUDBALSKE ORGANIZACIJE: „Zlatna lopta” Stojkoviću, Mitroviću i Damnjanovićevoj!

Fudbalski savez Srbije izabrao najbolje za 2022. godinu, Izvršni odbor na današnjoj sednici u Staroj Pazovi treba da ozvaniči tu odluku, a nagrade će biti uručene tek u februaru.

Ovogodišnji laureati Fudbalskog saveza Srbije, dobitnici „Zlatne lopte” za 2022. godinu, koju naša fudbalska organizacija sada već tradicionalno dodeljuje najuspešnijim fudbalerima i trenerima, biće selektor Dragan Stojković Piksi, napadač Fulama i naše reprezentacije Aleksandar Mitrović, kao i Jovana Damnjanović, reprezentativka naše zemlje i fudbalerka Bajerna iz Minhena. Svečarski čin, koji je trebalo kao što to i tradicija nalaže, da se održi krajem godine, biće pomeren za kraj februara, i to nakon završenih izbora u našoj fudbalskoj organizaciji. Ovaj predlog stručnih ljudi trebalo bi danas da usvoji i Izvršni odbor, na sednici koja je zakazana u Staroj Pazovi.

Stojkoviću će ovo biti drugo uzastopno priznanje za najboljeg fudbalskog stručnjaka a treće u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Poznato je da je Srbija zajedno sa njim na čelu uspela da se kvalifikuje na Mundijal, koji je nedavno završen u Kataru, gde smo mogli da ostvarimo i bolji sportski rezultat. Takođe, ove godine naši najbolji fudbaleri su kroz takmičenje u Ligi nacija uspeli da izbore plasman u A diviziju, gde će od proleća igrati sa najboljim evropskim reprezentacijama. Praktično, nakon ovih ostvarenih rezultata, Stojković i nije imao neku ozbiljniju konkurenciju za ovo laskavo priznanje.

S druge strane, manje-više znalo se da je napadač Fulama i naš najbolji strelac Aleksandar Mitrović na pragu da drugi put u karijeri ponese „Zlatnu loptu” jer je brilijaantnim igrama i golovima doprineo da se Srbija ove jeseni nađe na skupu najboljih u Kataru. Takođe, Mitrović je blistao i u dresu svog kluba iz Londona gde je ove godine postigao čak 43 pogotka! On je pre četiri godine takođe dobio „Zlatnu loptu”.

Jovana Damnjanović, reprezentativka Srbije i fudbalerka nemačkog Bajerna najbolja je među damama. Srbiji je nedostajalo malo pa da se nađe i na svetskom prvenstvu, a Jovana je posebno bila zapažena u susretu sa Nemicama kada je dva puta pogađala mrežu protivnika.

Na današnjoj sednici će takođe sportski sektor podneti detaljan izveštaj za ovu godinu s posebnim akcentom na nedavno završeno, svetsko, prvenstvu. Uopšteno gledano, ispunjeni su osnovni ciljevi s tim što se u narednoj godini Srbija okreće ka novim sportskim obavezama. Glavni zadatak je da se posle više od dve decenije plasiramo na prvenstvo Evrope.

Novi ugovori za trenere

Odmah po završetku Svetskog prvenstva u Kataru FSS je odlučio da produženi ugovore trenerima koji su u stručnom štabu sa Draganom Stojkovićem Piksijem. Tako su Goran Đorović, Bratislav Živković, Ljubinko Drulović i Japanac Kačuhito Kinoši dobili priliku da još godinu dana sarađuju sa najboljim srpskim trenerom koji sa FSS, kao i sportski direktor Stevan Stojanović, ima čvrst ugovor do kraja 2024. godine!

Ostavite komentar