VELIKA FEŠTA NA MARAKANI: Zvezda zove na rođendansku žurku!

Naš najveći stadion večeras proslavlja veliki jubilej – šest decenija otkako su otvorene kapije nekadašnje „Marakane”, a trener Bahar najavljuje bolju igru i rezultat protiv Novog Pazara (20 časova).

Nekadašnja „Marakana” a od pre nekoliko godina stadion „Rajko Mitić” večeras proslavlja veliki jubilej – šest decenija otkako su otvorene kapije za prvi zvanični meč na našem najvećem stadionu. Otuda Crvena zvezda poziva sve svoje navijače da večeras dođu, ponesu dobro raspoloženje i sa sobom obavezno jedan od rekvizita u crveno-belim bojama. Nakon više nego briljantnog starta u novom šampionatu Zvezda se prošlog vikenda saplela na krovu Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici. Malo ko je očekivao da će Baharov tim pognutih glava napustiti fudbalsko borilište, odnosno da će doživeti pravi sportski brodolom u prvom poluvremenu.

Izraelac na klupi prvaka ne krije da su svi u klubu bili ljuti i veoma uznemireni nakon tog poraza, ali da su im navijači dali punu podršku, pa je sada situacija sasvim drugačija u odnosu na pre samo nekoliko dana. Barak Bahar je istakao da se ekipa priprema na najozbiljniji mogući način, da ima dovoljno informacija o protivniku i da su igrači fokusirani na večerašnji duel.

–Znamo da Novi Pazar ima dobre fudbalere, naročito u fazi napada. Istina je da smo pomalo razočarani što smo izgubili od Voždovca. Znam dobro da je poraz nešto što može svakoj ekipi da se desi. Niko od nas nije bio srećan, bili smo pomalo razočarani i uznemireni. Imamo priliku da popravimo utisak ” – kaže trener Crvene zvezde.

Naravno, juče je na našem najvećem stadionu neizbežna tema bila prethodna prvenstvena utakmica. Ali, to fudbalsko poglavlje je stavljeno u arhivu, mada…

” Uradili smo detaljnu analizu prethodnog meča. Znamo dobro gde je nastao glavni problem. Jednostavno, nismo na željeni način uspeli da otvorimo utakmicu. Takođe, izostala je i presing igra koja nas je do sada krasila. Zbog toga svi snosimo krivicu, mi u stručnom štabu ponajviše.

O budućim rivalima u Ligi šampiona Barak Bahar nije želeo previše da priča. Očigledno da su se u Zvezdi ponadali nešto lakšim protivnicima, jer, veliki je izazov dočekati aktuelnog prvaka Evrope, koji nezaustavljivo „melje” na terenu. Dobro je da je Zvezda na vreme osetila udarac, pa će sada ozbiljnije čekati nove fudbalske izazove. Jer, oni pravi i najteži tek predstoje. Verujemo da će u klubu na znalački način izvršiti sve potrebne pripreme, jer dolazi vreme fudbalskih događaja najviše klase u našeg gradu.

Ostavite komentar