Vaterpolistima Novog Beograda teško pao poraz u finalu

Poraz u finalu Lige šampiona teško je pao vaterpolistima i članovima stručnog štaba Novog Beograda. Na konferenciji za novinare istakli su da su pružili svoj maksimmum i da srebrna medalja sija zlatnim sjajem iako su im osećanja trenutno vrlo pomešana.

Pro Reko je sinoć slavio posle boljeg izvođenja petaraca sa 17:16 i tako stigao do svoje 10. titule šampiona Evrope.

„Mnogo je teško govoriti posle ovakvog poraza“, rekao je na konferenciji za novinare posle meča Aleksandar Bakić, pomoćni trener Novobeograđana.

„Svi smo ponosni na ovu našu ekipu koja je dala sve od sebe na ovom turniru. Možda nije pošteno reći da smo večeras bili bolji, ali ova srebrna medalja je trebalo da sija zlatnim sjajem. Zbog toga nam je mnogo teško i zato su osećanja sada pomešana,“, rekao je Bakić.

Bakić je konstatovao da su svi treneri i igrači Novog Beograda prethodna tri dana živeli jedan san i da su uspeli da urade ono u šta je malo ko verovao.

„Moram da istaknem sjajnu organizaciju kluba, koja nas prati od prvog dana. U decembru smo izgubili Kup i mnogi su pomislili da mi nećemo ništa uraditi. Ali, brzo se pokazalo dolaskom Igora Milanovića da smo se podigli i da je cela vaterpolo Evropa drhtala od Novog Beograda. To je ono na šta smo ponosni, a ono što mogu da obećam je da ćemo sledeće godine svim silama napasti prvo mesto, jer sledeće godine bićemo još jači i iskusniji“, dodao je.

„Moram da kažem i veliko hvala Aleksandru Šapiću koji je sve ovo omogućio. Znam da mu je sada jako teško. Bio je sa nama u svlačionici posle meča. Obratio nam se rečima velike podrške i da nije njega ne bi bilo ni ovog kluba“, dodao je Bakić.

Mladi prvotimac Novog Beograda Vasilije Martinović sportski je čestitao Pro Reku na pobedi i izvanredno odigranoj utakmici.

„Gorak ukus ostaje posle ovog finala. U sve tri utakmice na završnom turniru davali smo svoj maskimum. Zato je normalno što ne možemo da kažemo da smo zadovoljni drugim mestom. Ali, sledeća takmičarska godina je uskoro tu, brzo će doći. Hvala mom timu i stručnom štabu na lepoj sezoni i nadam se da ćemo se sledeće godine vratiti u još lepšem sjaju i sa još više snage“, rekao je Martinović.

Martinović je prokomentarisao i fantastičan ambijent na tribinama bazena „11. april“, koje su bile ispunjene do poslednjeg mesta.

„Publika je značila mnogo, a pune tribine davale su dodatni motiv i snagu da igramo dobro i da se borimo. Hvala svima koji su došli i koji su nas pratili preko malih ekrana. Nadam se da smo velikom borbenošću zaslužili njihovo poverenje i da će nastaviti da nas podržavaju i sledeće sezone“, rekao je Martinović.

 

Ostavite komentar