Uoči Svetskog prvenstva kajakaša u Duizburgu: Dobar vetar iz Krakova!

Svetsko prvenstvo kajakaša je na pragu. Duizburg će od 23. do 27. avgusta biti domaćin najboljim kajakašima sveta koji će u ovom nemačkom gradu krenuti po olimpijske norme. Srbija odlazi na veliko takmičenje sa jasnim ambicijama. Dobre pripreme treba materijalizovati kvalitetnim rezultatima i po mogućstvu vizama za Pariz.

Milica Novaković je možda i glavni adut. Predstaviće se u svom specijalitetu K-1 500 i prvi put u četvercu.

– Za sada sam sezonom apsolutno prezadovoljna. Sve je zaista išlo po planu od samog početka. Pri tome mislim na izborna takmičenja i borbe za discipline u kojima ću da nastupim – kaže najbolja srpska kajakašica.

Evropsko prvenstvo u Krakovu je pokazalo klasu Milice Novaković.

– Osvojila sam dve medalje, obe u jednosedu na 200 srebro i na 500 metara, olimpijskoj disciplini bronzu. Mnogo mi znače ta odličja. Imala sam godinu dana pauze zbog trudnoće ali sam ipak uspela da se vratim na vrhunski nivo. To mi je dalo vetar u leđa, posebno sada, kada nas očekuje svetsko prvenstvo. Radili smo zaista dobro, sve što smo planirali uspeli smo i da ostvarimo. Znamo da možemo, imamo samopouzdanje i željno očekujemo trke.

Za Milicu Novaković će novina biti trka u četvercu u kojoj će učestvovati sa Anastazijom Bajuk, Marijom Dostanić i Dunjom Stanojev.

– Formirali smo četverac u aprilu i sve vreme smo zajedno. Radili smo pod rukovodstvom trenera Antona Novakovića i selektora Miroslava Rodića. Atmosfera je sjajna, ambicije su velike. Ne treba govoriti mnogo unapred i tako stvarati dodatni pritisak, ali sam sigurna da ova podmlađena postava ima potencijal i da može do olimpijske norme. Ako bi u tome uspeli imali bi četiri mesta za Srbiju a bilo bi moguće da veslaju i duple postave odnosno po dva jednoseda i dva dvoseda u trci, a do sada na evropskom i svetskom prvenstvu može da nastupi samo jedan čamac iz svake zemlje.

Optimizam izbija iz svake reči Milice Novaković. Za kraj poručuje:

– Ponavljam, zadovoljna sam radom. Najvažniji je da bez povreda i zdravi dočekamo trke. Nadamo se najboljem izdanju.

Ostavite komentar