U Moskvi osvanuo grafit posvećen deci iz „Ribnikara“: „Vaša bol je i naša bol!“

Navijači moskovskog Spartaka su grafitom ispisanim u glavnom gradu Rusije odali počast stradaloj deci iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Grafit koji su navijači napravili se nalazi u oblasti metro stanice Petrovsko-razumovska, kod železničkih pruga.

Na njemu se nalazi nacrtana upaljena sveća, dok je belim slovima na ruskom jeziku napisano ime glavnog grada Srbije, kao i datum 03.05.2023. kada se desila ogromna tragedija u Beogradu.

Kako za Sputnjik kaže Pavel, predstavnik navijača Spartaka iz ultras-grupe, navijači su napravili ovaj grafit jer u ovim teškim trenucima saosećaju sa srpskim narodom.

„Prenosimo reči podrške i saučešća od cele zajednice Spartaka i ruskog naroda. Vaša bol je i naša bol. Srbi mnogo znače Rusima. I jednostavno, to se rečima ne može opisati. Odnos prema ruskom narodu i Rusiji u Srbiji je neprocenjiv. I ovo je obostrano, na nivou naših naroda. Na svu sreću, Srbi nas isto podržavaju. I daj Bože da naše bratstvo samo jača“, naglašava sagovornik Sputnjika.

Podsetimo, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar” u Beogradu u sredu je hicima iz očevog pištolja ubio radnika obezbeđenja i osam učenika te škole, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

U Srbiji je od petka proglašena trodnevna žalost zbog tog čina.

Ostavite komentar