Srpski basketaši najbolji na svetu: „Ovo je posebna titula, navijači nas nosili do kraja!“

Srpski reprezentativci u basketu „tri na tri“ vratili su se za zlatnom medaljom sa Svetskog prvenstva u Antverpenu. Na Aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su ih članovi njihovih porodica, prijatelji i brojne novinarske ekipe.

Dejan Majstorović, Mihajlo Vasić, Marko Branković i Strahinja Stojačić pobedom nad Litvanijom 21:16, osvojili su petu titulu prvaka sveta u belgijskom Antverpenu.

Kapiten reprezentacije Srbije u basketu „tri na tri“ Dejan Majstorović kaže da se ova titula prvaka sveta ne može porediti sa prethodnim jer su ovog puta u sastavu bila dva debitanta.

„Time je uspeh još veći i ponosan sam na kompletan tim i stručni štab. Zasluženo smo osvojili zlato“, istakao je Majstorović.

Ističe da mu je podrška navijača veoma mnogo značila, naročito u polufinalnom meču sa domaćinom, Belgijom.

Marko Ždero, selektor reprezentacije kaže da mu je u novoj ulozi bilo teže nego kada je bio igrač.

Smatra da je reprezentacija imala teške protivnike, od grupne faze pa do samog kraja. „Igrali smo protiv dve jake evropske selekcije Letonije i Holandije, momci su pokazali zašto su odabrani za Svetsko prvenstvo“.

Priznaje da je pred polufinale protiv domaćina Belgije, bilo malo straha, budući da smo igrali sa dvojicom debitanata. Ipak, znao sam da će dati sve od sebe, dodaje Ždero.

Za ono što su igrači prikazali u meču za zlato protiv Litvanije, Ždero ima samo reči hvale. „Finale je došlo kao šlag na tortu, uigrani, motivisani, dobri, ispoštovali su sve dogovore“.

Na pitanje da li je svetska titula malo ublažila žal za zlatom na Olimpijsim igrama u Tokiju, Ždero kaže da je važno da je posle toga osvojeno i evropsko i svetsko prvenstvo i da postoji velika podrška Košarkaškog saveza Srbije.

Očekuje da će se niz osvajanja zlatnih medalja nastaviti i na narednim takmičenjima.

Ostavite komentar