Srbija protiv Južnog Sudana, Kine i Portorika na Mundobasketu

Košarkaši Srbije takmičiće se protiv reprezentacija Južnog Sudana, Kine i Portorika u okviru grupe B na Svetskom prvenstvu u košarci koje će se održati ove godine na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, odlučeno je današnjim žrebom u Manili, piše dnevni sportski list Sport.

Svetsko prvenstvo u košarci biće održano u periodu od 25. avgusta do 10. septembra ove godine, a na njemu će učestvovati 32 države.

U nastavku možete pročitati kompletan raspored zemalja po grupama na ovogodišnjem Mundobasketu.

Žreb

Grupa A: Angola, Dominikanska Republika, Filipini, Italija

Grupa B: Južni Sudan, Srbija, Kina, Portoriko

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija

Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan

Grupa F: Slovenija, Zelenortska ostrva, Gruzija, Venecuela

Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil

Grupa H:  Kanada, Letonija, Liban, Francuska

Pravila

Nosioci: Filipini su automatski smešteni u Grupu A, a SAD kao komercijalni partner u Grupu C. Japan je u Grupi E, a Slovenija automatski u Grupi F, dok je Kanada u Grupi H.

Po geografskim pravilima, ne može biti više od jedne ekipe iz Azije, Afrike i Amerike u istoj grupi, dok svaka grupa mora da ima obavezno jednu, ali maksimalno dve selekcije iz Evrope.

Dakle, iz šešira tri Grčka, Italija i Nemačka ne mogu da budu u istoj grupi sa Španijom iz šešira jedan, odnosno Brazil ne može u grupu sa SAD. Letonija i Gruzija iz šešira šest ne mogu u grupu gde će već biti dva evropska tima, pošto šešir dva čine Francuska, Srbija, Slovenija i Litvanija, dok je Crna Gora u šeširu četiri.

Nacionalni tim Srbije u prvoj fazi takmičenja neće biti u konkurenciji sa selekcijama Francuske, Slovenije i Litvanije sa kojima je u šeširu dva. S obzirom na to da je Slovenija nosilac u grupi F, Srbija po automatizmu ne može biti u grupi F.

Ostavite komentar