Srbija naredne godine sa dva tima u Ligi šampiona

Zahvaljujući osiguranom 11. mestu na rang listi Uefa Srbija će od leta 2023. godine imati dva predstavnika u Ligi šampiona. Prvak domaće lige će direktno ići u grupnu fazu takmičenja a drugoplasirani tim će se preko kvalifikacija boriti da stigne do završnice najelitnijeg evropskog takmičenja.

Uprkos tome što su Crvena zvezda i Partizan ispali iz danjih evropskih takmićenja oni su protekle sezone doprineli da naša zemlja bude 11. na Uefa listi sa 33.375 bodova nakon novih 0.500 što je Crvena zvezda donela trijumfom nad Rendžersom.

Nakon sinoćnog ispadanja Bazela i Genta sa evropske scene, Švajcarci i Belgijanci više ne mogu da prestignu Srbiju na rang listi Uefa, a ni Grčka nema teoretske šanse da dostigne naš broj bodova čak i ako PAOK osvoji Ligu konferencije i pritom zabeleži sve pobede.

Srbija će možda imati i više predstavnika na evropskim talmičenjima jer bi pobednik Kupa Srbije trebalo da dobije mesto u plej-ofu za Ligu Evrope, odnosno da u slučaju eliminacije iz ovog takmičenja automatski dobije mesto u grupnoj fazi Uefa Lige konferencija.

A u kvalifikacije za Ligu konferencija bi išli treći i četvrti klub iz Superlige.

Ostavite komentar