Selektor Mađarske: Pokušaćemo opet da pobedimo Srbiju!

Selektor reprezentacije Mađarske Marko Rosi kaže da će njegova selekcija još jednom pokušati da pobedi Srbiju.

Dva tima će se sastati sutra u 20.45 u Budimpešti, u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mađarska je u septembru u Beogradu slavila rezultatom 2:1.

„Ništa se nije promenilo tokom priprema, posao smo radili isto kao i ranije. Znamo da je pred nama važna utakmica, ali znamo i da posle utakmice protiv Srbije imamo još tri. Računamo da nam je potrebno da sakupimo još najmanje šest bodova u preostale četiri kvalifikacione utakmice da bismo se plasirali direktno, želimo da što pre dođemo do cilja. Pokušaćemo ponovo da pobedimo Srbe, kao što smo to uradili u Beogradu”, rekao je Rosi.

Reprezentacija Mađarske je prva u grupi sa deset bodova, koliko ima i Srbija, s tim da „orlovi” imaju meč više.

„Mnogi su već uvereni da će se reprezentacija Mađarske kvalifikovati. Apsolutno nema opasnosti da budemo previše samouvereni zbog dosadašnjih uspeha – to mogu da kažem u ime čitavog tima. Istovremeno, imamo neophodno samopouzdanje, koje proizilazi iz činjenice da igrači znaju: ako se držimo zacrtanih ciljeva, onda rezultati neće zaostajati”, dodao je selektor Mađarske, i prokomentarisao fudbalera Liverpula Dominika Soboslaja, najboljeg igrača ovog tima.

„Dominik je igrač reprezentacije koji zaslužuje najveću pažnju, i to ne bez razloga. Međutim, ne fokusiram se na to da Dominik bude vezni ili napadač u reprezentaciji, vidim ga kao svestranog fudbalera. Biće uključen u odbranu, osvajanje lopte, izgradnju napada… On je sposoban da odlično igra u nekoliko uloga”, istakao je Rosi.

Mađarska će nakon meča protiv Srbije u subotu do kraja kvalifikacija igrati još tri utakmice.

Ostavite komentar