Preminuo rukometaš Rajko Lau: Bio je više od decenije lider crveno-belih!

Rajko Lau, legendarni rukometaš Crvene zvezde, preminuo je u 82.godini.


Lau je rođen je u Beogradu, na Zvezdari, a odrastao u Debeljači i Pančevu. Rukometnu karijeru je započeo u Dinamu iz Pančeva, dok je radio kao hemijski tehničar u opštini Pančevo.

Iz Pančeva je otišao u Mladi Proleter 1959.godine na poziv Davida Kalenića, gde je nastupao zajedno sa bivšim košarkašem Crvene zvezde Milanom Nikolićem.

Nakon rasformiranja kluba, predsednik David Kalenić je formirao ŽRK Radnički Beograd, a Rajko na savet Kalenića stigao u Crvenu zvezdu 1963. godine i igrao do kraja karijere, 1976. godine.

Rajko je igrao sa mnogim rukometnim legendama Crvene zvezde, Srbije i stare Jugoslavije: Branislavom Pokrajcem, Milanom Lazarevićem, Milanom Kalinom, Petrom Fajfrićem, Petritom Fejzulom, Svetomirom Ćeramilcem, Andrijom Banjaninom i mnogim drugim.

Nastupao je za reprezentacije Beograda i Srbije, dok je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao jedan nezvanični meč u Alžiru.

– Sportsko društvo Crvena zvezda porodici i prijateljima Rajka Laua upućuje poruke najdubljeg saučešća – navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar