“Orlići“ u grupi sa Španijom, Turskom i Belgijom na Evropskom prvenstvu

Kadetska selekcija Srbije, igrači do 17 godina, igraće na Evropskom prvenstvu u Izraelu u Grupi C protiv Španije, Turske i Belgije, odlučeno je nakon žreba u Hercliji. Prventvo je na programu od 16. maja do 1. juna.

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) ostvarila je veliki uspeh plasmanom na Prvenstvo Evrope koje se održava u Izraelu, a danas su saznali i rivale u grupnoj fazi takmičenja. U Grupi C Srbija rivali će im biti Španija, Turska i Belgija. Žrebu su prisustvovali selektor Radovan Krivokapić i tim menadžer Dušan Gelić.

Španija, Turska i Belgija rivali kadetima Srbije

Plasman u narednu rundu obezbediće po dva tima iz sve četiri grupe.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića imali su dva veoma uspešna kvalifikaciona kruga. U prvom su za rivale imali Hrvatsku, Bugarsku i Lihteštajn, a u direktnom meču sa Hrvatskom ostvarili su plasman u elit rundu.

U drugom, završnom krugu kvalifikacija domaćin turnira bila je Slovenija, a rivali još Turska i Vels. I posle mnogo uzbuđenja, ali pre svega pokazanog kvaliteta i karaktera, Srbija je završila turnir kao prvoplasirana selekcija ispred Turske i Slovenije.

Sastavi grupa

Sastavi grupa

Sledi odlazak na EURO U17 i prilika da se Krivokapićevi kadeti izmere sa najboljima na kontinentu.

Ostavite komentar