Odlučujući meč za plasman na EP – rukometašice Srbije protiv Islanda (18.00, RTS1)

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igra protiv Islanda odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Duel Srbije i Islanda počinje od 18 časova, direktan prenos je Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije).

Izabranice selektora Uroša Bregara imaju šansu da se plasiraju na kontinentalno takmičenje i za to im je neophodno da u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu ne izgube od Islanda.

Srpkinje spremne za odlučujući duel sa Islandom

Srbija se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa šest bodova iz pet utakmica, dva više od današnjih protivnica, koje su trijumfovale u prvom susretu.

Islanđanke su tada bile bolje rezultatom 23:21 i naše devojke moraju da budu veoma oprezne, iako važe za favoritkinje u ovom okršaju.

„Igraju dobar i brz rukomet, od najveće važnosti biće da zaustavimo njihovu najbolju igračicu, desni bek Rut Jonsdotir. Ekipa je brza i dosta trči. Tako da je trčanje nazad, agresivna i dobra odbrana na bekovsku liniju i naš dobar napad recept za pobedu. Bitan je kolektivni duh i način igre u odbrani. Island je u prvoj utakmici dao mali broj golova, ali smo ipak primili neke golove koje ne bismo smeli“, istakao je Bregar.

Naša reprezentacija biće oslabljena neigranjem Kristine Lišćević i Jelene Lavko, dok je pod znakom pitanja i nastup Jovane Kovačević koja se povredila protiv Turske.

Iz grupe 6 plasman je već obezbedila Švedska, koja zauzima prvu poziciju sa osam bodova.

Ostavite komentar