Odbojkašice Srbije brane titulu na SP u teškoj grupi

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni šampion sveta, na Svetskom prvenstvu igraće u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkom, Bugarskom, Kanadom i Kazahstanom u holandskom Arnemu i u poljskom Lođu, odlučeno je žrebom u Lozani.

Svetsko prvenstvo će se održati u Holandiji i Poljskoj od 23. septembra do 15. oktobra, a odbojkašice Srbije su aktuelne svetske prvakinje, pošto su titulu osvojile 2018.godine u Jokohami.

Prvi put u istoriji utakmice sve četiri grupe će se igrati u jednom gradu – Arnemu, u Holandiji, s tim što će se mečevi u B i C grupi igrati i u Gdanjsku, odnosno Lođu u Poljskoj.

U B grupi u Arnemu i Gdanjsku će igrati Poljska, Turska, Dominikanska Republika¸ Koreja, Tajland i Hrvatska.

U A grupi u Arnemu će igrati Holandija, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija, a u D grupi u Arnemu će nastupati Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka.

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe, koje će biti svrstane u dve grupe sa po osam selekcija.

U F grupi u Lođu, igraće po četiri rerpezentacije iz C i B grupe, dok će u E grupi u Roterdamu, u Holandiji, igrati po 4 selekcije iz A i D grupe.

Plasman u četvrtfinale, izboriće po četiri reprezentacije iz obe grupe.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala će se igrati u Gljivicama, u Poljskoj i u Apeldornu, u Holandiji.

Finale i meč za treće mesto će se odigrati u Arnemu, u Holandiji.

Ostavite komentar