LIGA PRVAKA Sead Sušić za “Hype”: Duel Milan – Inter nije ni blizu fudbalske poslastice Real – Siti

Legendarni Sead Sušić (70), neponovljivi fudbalski boem i nekadašnji as Crvene zvezde, Kolorada, Toronta, FC Liježa i Molembeka, ali i reprezentativac bivše zajedničke države, u ekskluzivnom razgovoru za “Hype” najavio je prve polufinalne utakmice Lige prvaka, Real Madrid – Mančester siti (sutra – 21 sat) i Milan – Inter (srijeda – 21 sat)

Finale prije finala

– U prvoj utakmici Real – Siti nema favorita – rekao je Sead Sušić i dodao:

– U obje utakmice šanse su pola – pola. No, Real je specijalista za Ligu šampiona. Inače, ja sam realovac i malu prednost dajem klubu iz Madrida.

Ipak, možda je i krajnje vrijeme i da Siti osvoji dugo sanjani trofej.

– Vrijeme… – kroz smijeh kaže naš sagovornik i dodaje:

– Igrali su i Holanđani finala dva-tri svjetska prvenstva i nikad nisu bili šampioni. Da igraju protiv nekog drugog protivnika, a ne protiv Reala, možda bi im dao veće šanse. Ovako je 50:50. U svakom slučaju, taj duel je finale prije finala.

Očekuje otvorenu utakmicu.

Oba protivnika igraju bez kalkulacija, ofanzivno, tako da ćemo svi – najvjerovatnije, uživati. Sastaju se dvije najbolje ekipe – istakao je Sead Sušić.

Džeko ili Krunić

Na pitanje kako vidite drugi polufinalni par, odovorio je:

– Ma to mi je… Taj njihov derbi tamo, isto kao da igraju u prvenstvu. Ne znam, taj duel nije ni blizu fudbalske poslastice Real – Siti. A što se tiče milanskog gradskog derbija, to će sigurno biti tvrd meč. Ono njihovo, standardno italijanski. Na rezultat, ko će kiksati i slično. Bar ja tako mislim. Gledao sam bezbroj tih milanskih derbija – konstatuje naš proslavljeni fudbaler.

Ipak, milanski derbi će u Bosni i Hercegovini biti pod posebnom lupom, jer će na jednoj strani biti naš Rade Krunić, a na drugoj naš Edin Džeko.

Sead i Safet Sušić / Foto: Facebook

– Da, to je interesantno… A k’o utakmica, milanski gradski derbi nije ni blizu duelu Real – Siti… Mislim da će Real ili Siti osvojiti Ligu prvaka, u zavisnosti ko prođe polufinale. Realno, bolji su i jači od Italijana – konstatuje Sead Sušić, koji u posljednje vrijeme živi na relaciji Lijež – Čaklje (kod Podgore – Hrvatska), gdje ima porodičnu kuću i bavi se turizmom.

Naravno, redovno prati sva dešavanja u fudbalu, posebno lige petice, ali bh., srpsku i hrvatsku ligu.

Sarajevo i Crvena zvezda

– Kakav je to cirkus sinoć bio u Banjoj Luci (Borac – Sarajevo 1:0)?

Nakon odgovora, Sead je dodao:

– Čitam to sve po portalima… Svi su istakli da je to bio takav cirkus, smiurija. Ima li ko da suspenduje tog sudiju (Miloš Gigović – op.a.). On stalno pravi cirkus od utakmica… Čitao sam da se i iz Velež žale na odlučujući gol Željezničara na Grbavici. Nemam riječi – zaključio je Sead Sušić, koji redovno prati i svoj bivši klub – Crvenu zvezdu.

– Ma Zvezda je bez premca u Srbiji, kao što je nekada bila u bivšoj Jugoslaviji – najbolji klub. Međutim, moram istaknuti i to da su me baš snažno pogodili prethodni masakri u Srbiji. Nemam riječi…

Ostavite komentar