LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE: Počinje borba za finalni turnir!

Seniorke stigle u Koreju, u toku pripreme za treću nedelju, prvi meč protiv selekcije Kine (sutra u 12 časova)

Ženska seniorska reprezentacija Srbije stigla je u Suvon, gde će odigrati treću nedelju prve faze Lige nacija. „Bronzane” su već počele pripreme za mečeve sa Kinom, Nemačkom, Dominikanskom Republikom i Bugarskom. Sa selektorom Đovanijem Gvidetijem i njegovim asistentima odradile su treninge u teretani, kao i u hali gde će narednih dana igrati. Kondicioni trener Vladimir Banković i libero Aleksandra Jegdić otkrili su kako je protekao put i prve pripreme.

– Promenili smo vremensku zonu. Prvo put za Braziliju, sada opet druga vremenska zona, što samo po sebi predstavlja dodatni stres – počeo je Vladimir Banković.

Kondicioni trener koji sa seniorkama radi dugi niz godina, otkrio je „recept” kojim se bore protiv umora zbog čestih putovanja.

– Taj stres pokušavamo da rešimo na načine na koje možemo, a to je da se ovog trenutka posvetimo oporavku igračica što je više moguće, da im damo vremena da se naviknu na novu vremensku zonu. S obzirom na to, pripremimo određeni intenzitet i određeni obim treninga koji bi ispratili, da nastave da treniraju, a da budu adekvatno spremne za ono što sledi na takmičenjima. S druge strane, one su već dovoljno iskusne da znaju kako se pripremaju za trening. Znaju šta treba da rade između treninga, u vezi sa oporavkom, a i za ishranu – rekao je Banković.

Aleksandra Jegdić, libero „plavih gracija”, istakla je kako se igračice nose sa teškim rasporedom.

–  Stigle smo u Koreju, polako se privikavamo. Po dolasku imale smo prvi trening, malo u teretani, malo sa loptom u sali gde će se igrati utakmice. Nismo imale dovoljno vremena da se odmorimo, ali poprilično smo dobro spavale. Sada ide privikavanje na promenu zone u odnosu na Brazil, ali snaći ćemo se– izjavila je Jegdićeva.

Odbojkašice Srbije još danas imaju slobodan dan, a sutra igraju prvi meč protiv selekcije Kine.

–  Očekuje nas poslednji trening, a onda četiri utakmice koje su nam veoma bitne. Četiri pobede nas odvode na finalni turnir, tako da očekujem najbolje. Došle smo u jačem sastavu, sve igračice odlično treniraju i pripremaju se. Prva utakmica je sa Kinom, koja je najjači protivnik ovog vikenda. Naravno, idemo utakmicu po utakmicu, borićemo se da ostvarimo pobede – zaključila je Aleksandra Jegdić.

Uzelac: Cilj nam je top osam

Aleksandra Uzelac, osamnaesgodišnjakinja, sjajno je iskoristila prilike u prethodna dva vikenda, stoga se zasluženo našla i u sastavu za Koreju.

– Naravno da je teško naviknuti telo na toliku promenu. Svaki vikend u drugom delu sveta, ali imali smo treninge i čini se da će sve biti kako treba. Pridružile su nam se Tijana Bošković i Maja Ognjenović, kao i Mina Popović koja nije išla u Brazil. Sada smo u najjačem sastavu, nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo sve četiri pobede i da se plasiramo na finalni turnir, što nam je i cilj – izjavila je Aleksandra Uzelac.

Raspored A grupe

Prvi dan (danas): Nemačka – Dominikanska Republika (8.30 č), Bugarska – Južna Koreja (12 č)

Drugi dan (sutra): SAD – Poljska (8.30 č), Srbija – Kina (12 č)

Treći dan (prekosutra): Poljska – Nemačka (5 č), SAD – Bugarska (8.30 č), Dominikanska Republika – južna Koreja (12 č)

Četvrti dan (30. jun): Bugarska – Poljska (5 č), Srbija – Nemačka (8.30 č), Kina – Dominikanska Republika (12 č)

Peti dan (1. jul): Srbija – Dominikanska Republika (3.30 č), Južna Koreja – Kina (7 č), Nemačka – SAD (10.30 č)

Šesti dan (2. jul): Srbija – Bugarska (3.30 č), Poljska – Južna Koreja (7 č), Kina – SAD (10.30 č)

Ostavite komentar