Laslo Đere u drugom kolu Melburna, vrućina prekinula mečeve u Melburnu!

Srpski teniser Laslo Đere nadigrao je kvalifikanta Zizua Bergsa sa 3:1 (6:4, 1:6, 6:4, 6:1) i plasirao se u drugo kolo Australijan opena. Zbog velike vrućine, veliki broj mečeva na otvorenim terenima bilo prekinuto.

Laslo Đere je dobro počeo meč i došao do prednosti u vrlo izjednačenom duelu da bi Bergsom odmah uzvratio preokretom i došao do izjednačenja.

U trećem setu, Đere uspeva da načini preokret, nadoknadi brejk zaostatka u dva navrata i praktično odluči meč, jer u nastavku Bergs ne uspeva da se vrati u meč i momak iz Sente odnosi pobedu.

Đereu je ovo prva pobeda u karijeri u Melburnu, nakon što je pet puta ispadao u prvoj rundi, a sada će se u drugoj sastati sa Grigorom Dimitrovim, koji je u tri seta bio bolji od Aslana Karaceva.

Nedugo po završetku ovih mečeva, zbog visoke temperature prekinuti su mečevi na otvorenim terenima i igrali su se samo oni na terenima koji imaju krov.

Danas u prvom kolu od naših tenisera na terene izlaze Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Novak Đoković koji počinje pohod ka rekordnoj desetoj tituli.

Ostavite komentar