KRAJ KARIJERE ILI VAKCINA: Novak Đoković BEZ VAKCINE ne može da učestvuje ni na Rolan Garosu?!

Nove muke za Novaka Đokovića!

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog dobra svih u Francuskoj, preneli su svetski mediji.

Novak Đoković, Ajfelov toranj, Pariz, Rolan Garos

Maračijeanu je potpisala zakon koji se odnosi na „obaveznu vakcinaciju“ za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Rolan Garosu ako ne bude vakcinisan.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US Open.

0648602949, injekcija, vakcina, boca

Podsetimo, predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je da organizatori drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa, zajedno sa državnim organima rade na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na taj turnir.

Naši timovi rade u saradnji sa državnim organima, koji će u dogledno vreme precizirati pravila, koja se odnose na dolazak nevakcinisanih stranih sportista na naš turnir„, rekao je Moreton, a kako su sada na snagu stupila nova pravila ostaje da se vidi šta će se dogoditi sa Grend Slemom u Parizu.

Francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu govorila je ranije ovog meseca o uspostavljanju zdravstvenog „mehura“, koji bi omogućio nevakcinisanim igračima (tri odsto među najboljih 100 tenisera sveta, prema ATP-u) da igraju na ovom grend slem turniru.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

Ostavite komentar