Konferencija za medije Svetislava Pešića u ponedeljak u 13.30

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić zakazao je konferenciju za medije u ponedeljak u 13.30 u „Štark areni“. Pešić će na konferenciji govoriti o pripremama za Evropsko prvenstvo, mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i o „slučaju Teodosić“ koji potresa reprezentaciju u poslednjih nekoliko dana.

Selektor je najavio obraćanje medijima i pre situacije sa kapitenom, kojeg je, prema pisanju beogradskih portala, odstranio sa spiska putnika na Evrobasket.

Pešić se do sada nije oglašavao kako bi potvrdio ili demantovao ove navode, nismo dobili reakciju ni iz Košarkaškog saveza Srbije, ali su se u međuvremenu pojavili snimci oproštajne žurke za Teodosića kojoj su prisustvovali svi reprezentativci.

Pored toga, izvesno je da će biti reči o povredi Alekse Avramovića, ali i Nemanje Bjelice, koji je ima problem sa listom nakon pripremnog duela sa Crnom Gorom. Mediji su preneli da je Bjelica osetio bol i da će težina povrede biti poznata posle dodatnih analiza, ali da je pod velikim upitnikom za takmičenje koje počinje prvog septembra.

„Orlove“ prethodno očekuju prvo prijateljski susreti, a onda i duel protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koji je na programu 25. avgusta.

Tri dana kasnije gostovaće kod Turske u novoformiranoj grupi kvalfikacija za Mundobasket 2023.

U toj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mesta na planetarnom šampionatu.

Evropsko prvenstvo traje od 1. do 18. septembra, a „orlovi“ u smešteni u D grupu koja će igrati u pragu. Pored našeg tima, tu su još Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Ostavite komentar