KK Zvezda: Maskirani huligani u Zadru pretukli članove delegacije kluba!

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da su dva odvojena incidenta u Zadru, bez ikakvog razloga, napadnuti član UO kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom stigla iz Barselone.

Kako se navodi, svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživeli su povrede.

„Kao klub zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi bezbednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga“, ističu iz Zvezde.

Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija), koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana našeg Upravnog odbora, navode iz Zvezde.

„Zbog svega navedenog, a moguće i kao posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda je zatražio da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni“, zaključuje se u saopštenju.

Policija nastavila privođenja zbog napada na predstavnike Zvezde i novinare

ZADAR – U Zadru je danas na ispitivanje privedeno još nekoliko osoba koje bi mogle biti povezane s napadima na novinare portala „Mocartsport” i člana uprave Košarkaškog kluba Crvena zvezda, prenela je hrvatska agencija Hina.

To je Hini potvrdila portparolka zadarske policije Ivana Grbin, koja je istakla da su ranije već privedene dve osobe. Grbin nije htela da precizira o kom se tačno broju privedenih radi.

Dodala je i da su se incidenti dogodili u širem središtu grada, u naselju Voštarnica i na Bulevaru, a napadnuti su zadobili lakše telesne povrede.

Ostavite komentar