Houk ni danas neće odlučiti o deportaciji Novaka; Dijana Đoković: I dalje postoji ta mogućnost

Ministar za imigracije Australije Aleks Houk neće ni danas doneti konačnu odluku o deportaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz te zemlje, prenosi australijski „9 News“.

djokovic43211

Kako se navodi, Houk neće doneti odluku o mogućem ukidanju vize za Đoković zbog dodatne dokumentacije koju je dostavio advokatski tim najboljeg tenisera sveta.

Dijana Đoković: I dalje postoji mogućnost deportacije

Novak Đoković se i dalje suočava sa mogućnošću deportacije iz Australije, rekla je njegova majka Dijana Đoković.

Navela je da je zbog toga vrlo zabrinuta, ali da se nada da će mu biti dozvoljeno da ostane i brani titulu na Australijan openu.

Ona je, govoreći za australijski „7 njuz“, navela da bi Novakov slučaj trebalo da bude, kako kaže, „zatvorena knjiga“, jer je dobio pravnu bitku koja mu je omogućila da ostane u zemlji, prenosi AP.

„Moram da kažem da je ovo vrlo težak period za nas, jer nikada, čak ni u najgorim snovima, nismo mogli da pretpostavimo da može da se desi ovako nešto. Kada sam gledala suđenje, sedeći sa mužem tokom noći, stalno sam govorila ‘da li je ovo stvarno, da li je ovo kao da gledam neki film'“, rekla je Đokovićeva.

porodica, djokovic, srdjan, dijana, djordje

Dodala je da ne može da prihvati da se tako nešto dešava njenom sinu.

„Nekoliko dana ni ne spavamo. Stvarno smo umorni i trudimo se da damo sve od sebe, da uradimo šta se može učiniti kako bi svet znao šta se dešava“, rekla je Dijana Đoković.

„Novaku mogu da odbiju vizu zbog karaktera“

Politikolog iz Australije, Nina Marković Kaze, za TV prva je rekla kako je pozicija Novaka Đokovića u Melburnu sve teža.

Iako je sudija Entoni Keli nedavno doneo odluku o poništavanju oduzimanja vize, pretnja još nije nestala.

Razlog je što ministar za emigraciju Aleks Houk i dalje ima pravo da deportuje Đokovića ukoliko proceni da za tako nešto ima osnova.

„Po izveštavanju medija vlada sada priprema slučaj o deportaciji. Istraga se proširila, žele da uključe u sve i Novakovo ponašanje kada je bio pozitivan na testu u Srbiji. Takođe mogu da mu odbiju vizu zbog karaktera osobe i lažnih podataka u formularu“, izjavila je.

Ona je dodala da bi odluka o deportaciji mogla da kasni makar jedan dan, ali kako se bliži vikend i početak turnira, jasno je da ista mora biti što pre donešena.

Marković Kaze je dodala i da je neverovatno koliko se o Đokoviću u Australiji piše negativno.

„Definitivno je da je Novaku potrebna nabolja PR agencija na svetu. U Australiji se stalno pomjnje u negativnom svetlu. Procureo je u javnost snimak razgovora dvoje novinara koji su se ružno izražavali o njemu. I zanimljivo je da ih niko nije osudio. Naprotiv, njih je javno mnjenje podržalo. Sad se postavlja pitanje je li to bilo slučajno snimljeno ili namerno“, poručila je Marković Kaze, koja je dodala i da su pojedini srpski građani u Australiji poslednjih dana prijavili ksenofobično ponašanje, što jasno ukazuje kakve su tenzije u Melburnu u poslednje vreme.

Ostavite komentar