Hamilton: Ispao sam iz trke za titulu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je ispao iz trke za šampionsku titulu u Formuli 1, posle osvajanja 13. mesta u današnjoj trci za Veliku nagradu Emilije Romanje.

„Ovo je vikend za zaborav. Ispao sam iz trke za titulu, sigurno. U to nema sumnje, ali nastaviću naporno da radim i pokušaću nekako da sastavim stvari“, rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Hamilton je u Imoli startovao sa 15. mesta, uspeo je da nadoknadi nekoliko pozicija, ali se posle dužeg ostanka u boksu, ali i incidenta sa Estebanom Okonom iz Alpina, na stazu vratio kao 14. i nije uspeo da popravi plasman.

Okon je zbog kontakta sa Hamiltonom kažnjen sa pet sekundi, ali je taj incident više naštetio sedmostrukom svetskom šampionu. On nije mogao da pretekne Pjera Gaslija i trku je završio na 13. mestu.

Direktor Mercedesa Toto Volf izvinio se putem radija Hamiltonu na kraju trke.

„Izvini za ovo što si danas morao da voziš. Znam da je bolid bio neupravljiv. Ovo je bila užasna trka“, rekao je Volf.

Posle četiri trke u šampionatu Hamilton je sedmi u generalnom plasmanu sa 28 bodova, a prvi je Šarl Lekler iz Ferarija sa 86.

Mercedesov vozač Džordž Rasel zauzeo je četvrto mesto.

„Videli smo sa Džordžem gde naš bolid može biti, ali to nije dovoljno dobro. Nije dovoljno dobro za titulu, nije vredan svetskog prvaka i mi jednostavno moramo da popravimo bolid“, naveo je Volf.

Naredna trka vozi se 8. maja za Veliku nagradu Majamija.

Ostavite komentar