Faruk Hadžibegić u velikim problemima: KONAČNA ODLUKA U PONEDJELJAK, piše Hype BiH!

Uoči početka priprema fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za junske utakmice sa Portugalom i Luksemburgom napadač Ermedin Demirović je otpao sa spiska selektora Faruka Hadžibegića.

– Sa spiska igrača, koje sam planirao za utakmice protiv Portugala i Luksemburga, nažalost, otpao je naš napadač Ermedin Demirović, kojeg u utorak očekuje operacija. Demiroviću želim brz oporavak i što brži povratak na teren, a jasno je da će nam mnogo nedostajati u naredne dvije utakmice – istakao je selektor “Zmajeva”, piše Hype BiH.

Demirović iza sebe ima veoma dobru sezonu u Augsburgu, gdje je u 30 mečeva postigao je osam golova, uz šest asistencija.

– Odluku o tome ko će na spisku zamijeniti Demirovića donijet ću nakon vikenda, u kojem ću još jednom provjeriti formu igrača sa proširenog spiska. Računali smo na to da će biti problema sa povredama, pa smo se pripremili i napravili i prošireni spisak igrača, upravo zbog ovakvih i sličnih situacija – zaključio je Hadžibegić.

Reprezentacija BiH će 17. juna u Lisabonu igrati protiv Portugala, u okviru 3. kola kvalifikacija za Euro 2024, a tri dana kasnije u Zenicu dolazi Luksemburg.

Ostavite komentar