Duljaj: Dijabate mi se ne javlja, nisam odlučio ko će da bude kapiten Partizana!

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je danas da još nije odlučio ko će da nosi kapitensku traku u narednoj sezoni i dodao da se Fuseni Dijabate još nije pojavio na pripremama „crno-belih” za novu sezonu.

Partizan se u Sloveniji priprema za sezonu 2023/2024. Duljaj je istakao da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima. Ugovore sa „crno-belima” su do sada potpisali Aleksandar Šćekić, Nemanja Nikolić, Nikola Antić, Frank Kanute i golman Aleksandar Jovanović.

„Što se tiče Kanutea trajalo je to malo duže. I više sam nego zadovoljan što je došao. Kada se pojavila mogućnost za Nikolića oberučke sam to prihvatio, jer se radi o igraču koji mnogo voli i poštuje ovaj klub i može mnogo toga da doprinese ne samo na igračkom planu već i u kolektivu. Poznaje se sa dosta igrača i oseća se kao kod kuće”, rekao je Duljaj, prenosi zvanični sajt Partizana.

On je istakao da Partizan nije završio sa pojačanjima.

„Tražimo još neke pozicije. Rekao sam već da je trenirati jedan tim, a igrati sa drugim je veoma teško, ali ne smemo da srljamo. Postoji dobra i loša varijanta, mi sad imamo manje i više lošu varijantu. Manje loša je da čekamo i izaberemo ono što je potrebno Partizanu”, dodao je trener Partizana.

Duljaj je naveo da je Kanute pre dolaska u Partizan imao neke predrasude o Beogradu.

„Čuli smo se praktično svakodnevno Kanute i ja. Imao je neke predrasude o Beogradu i rekao sam mu da dođe i uveri se da nije tako kako se priča. Onda sam zamolio Natha i Meniga da odemo zajedno na ručak i da čuje od svojih sadašnjih saigrača kako se osećaju u Beogradu, šta je Partizan. Pitao sam ga posle toga da li je naš igrač, pružio mi je ruku, zagrlio sam ga i već sam tada znao da je naš igrač. Igrao je ligu koja je jaka iako je druga. Volim takav profil igrača koji su agresivni na loptu. Potreban je mali period za adaptaciju, siguran sam da će doneti dosta toga dobrog Partizanu. Nema sumnje da se radi o odličnom igraču”, rekao je Duljaj.

On je istakao da čelnici kluba rade na pojačanjima.

„Klub radi na novim pojačanjima, blizu je tek kada potpiše i kad ga vidim da je ovde. Znamo šta želimo, znam i šta ne želimo to je jednako važno. Nemoguće je početi sezonu sa tri štopera, minimum je četiri. To nam je prioritet. Ono što nam ide na ruku je što je prvenstvo pomereno za sedam dana. Potreban nam je domaći igrač za tu poziciju”, naveo je trener Partizana.

Duljaj je govorio i o eventualnim novim pojačanjima Partizana.

„Imamo Nikolića, Baždara, Pavlovića, postoje još neke varijante. Ne bih da se zalećem i obećavam nešto što ne mogu da ispunim. Moramo da afirmišemo mlade igrače, bio bih presrećan kada bi svi mogli da igraju. Oni koji su spremni igraće bez obzira koliko godina imaju”, dodao je trener Partizana.

Duljaj je istakao da se Fuseni Dijabate još nije pojavio na pripremama Partizana.

„Imao sam kontakt sa Dijabateom, verujte i dalje ga zovem, nije mi se javio. Naći ću ga ja gde god se nalazi. Ono što ja znam Partizan je izvršio sve obaveze prema njemu. Samo neka dođe, pričaćemo, znate da se takve stvari ne dešavaju samo u Partizanu već i u većim klubovima. Kaznena pravila postoje, plati i to je to”, naglasio je trener Partizana.

On je ponovio da su bili neminovni odlasci pojedinih igrača.

„Otišlo je dosta igrača. Vujačić je zaslužio rekao sam već da nisam mogao sebi da dozvolim da ga sprečim da u ovim godinama zaradi dobar novac. Otišao je u odličan klub, hvala mu za sve što je uradio u Partizanu. Ima dosta kvalitetnih mladih igrača. Baždar odskače, već dugo je tu, samo još neke bubice da sredi i biće to kako treba. Imamo nekoliko varijanti za bonus igrače, pre svih Ilić i Baždar. Potrebna im je podrška bez obzira da li prave greške. Biće to sve ok. Moramo da vodimo računa o tim mladim igračima, ništa na silu”, izjavio je Duljaj.

Duljaj je rekao da još nije odlučio ko će da nosi kapitensku traku Partizana u narednoj sezoni.

„Svako ko je u Partizanu je naš. Što se tiče kapitenske trake još nije odlučeno. Kada pogledam iz neke moje perspektive to su uglavnom bili domaći igrači, Jovetić, Tomić, Smiljanić, Ilić. Ako mene pitate ko ima tu sposobnost i po iskustvu i po svemu to je Natho. On ima veliku ulogu i kad igra i kad ne igra. Mladi. Imaju mnogo toga da nauče od njega. Drži momke oko sebe, on je pravi, tu nema dileme. Neki moj stav, ne mora da znači da sam u pravu da to bude domaći igrač kao što sam i rekao. Natho je jedan od kapitena i ima veliko poštovanje svih nas. Natho može da nam pomogne, to se videlo i u derbiju protiv Crvene zvezde. Tada sam mu rekao da nije igrač za pet minuta. Godine su za nekoga samo broj, imaće sigurno ozbiljnu ulogu u timu u novoj sezoni. Ne moramo svi da se slažemo, ali uvek možemo da polemišemo u okviru jedne ideje”, rekao je Duljaj i dodao da ne želi da daje obećanja uoči početka nove sezone.

Partizan će sutra na pripremama u Sloveniji odigrati prijateljski meč protiv Bohemijansa.

„Kanute i Nikolić će dobiti određenu minutažu protiv Bohemijansa, moram još samo da vidim koliko”, zaključio je Duljaj.

Ostavite komentar