Đoković teže nego što se očekivalo slomio otpor Gakova

Novak Đoković je savladao Rusa Ivana Gakova sa 2:0 po setovima 7:6, 6:2 i plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu. Protivnik u trećem kolu biće mu bolji iz duela između dva Italijana, Nardija i Musetija.

Novak u trećem kolu Monte Karla

Đoković je prebrodio prvu prepreku u Monte Karlu. Rus je pružio snažan otpor, pokušavao da parira našem teniser. U prvom setu je bio ravnopravan rival, u drugom je Novak pojačao i uz dva brejka rešio meč u svoju korist. Meč je trajao jedan sat i 48 minuta igre.

Novak je nešto sporije ušao u meč. Pauza je ostavila traga na njegovu igru. “Mašini“ je dugo trebalo da se zagreje. Tek na momente je pokazivao svoju igru. Rus je to iskoritio i vrlo brzo je opustio ruku i počeo da preti.

Gakov je prvi stigao do brejka prednosti. To je probudilo Đokovića i već u narednom gemu je oduzeo servis rivalu. Nastavio je Novak da se muči sa prvim servisom, retko ga je ubacivao što je olakšalo rivalu da se razigra.

Ipak, nije bilo novih brejkova pa je set rešen u taj-brejku. Iskusniji Đoković je uspeo da ostane skoncetrisan i dobije ovaj period sa 7:5.

Velika borba i u nastavku. Rivali su uspevali da sačuvaju svoj servis sve do petog gema.

Tada je naš teniser osvajio i iskoristio prvu brejk priliku u drugom setu. Novim brejkom Đoković je otišao na 5:2, a potom na svoj servis stavio tačku na ovaj set i meč – 6:2.

Naredni rival našeg asa je bolji iz duela dva Italijana, Nardija i Musetija.

Ostavite komentar