Đoković: Nadam se da ću imati dobar početak sezone na šljaci!

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je danas da se nada da će imati dobar početak sezone na šljaci.

Đoković će ove nedelje igrati na mastersu u Monte Karlu. Najbolji teniser sveta se osvrnuo na prošlu sezonu.

„Od Vimbldona prošle godine nekako sam pronašao i sebe na terenu. Pronašao sam i tu igru i neki kontinuitet. Titula osvojena prošle godine na Vimbldonu je možda i jedna od najvažnijih u mojoj karijeri s obzirom na situacije i okolnosti koje sam doživeo početkom prošle godine. Nisam potom putovao u Ameriku, ali sam krenuo zaista sa izvanrednim partijama u Tel Avivu, Kazahstanu, Parizu, Torinu. Početak ove godine je bio izuzetno dobar u Australiji, pošto je osvojena istorijska titula. Odskočna daska je Australija koja je uvek bila za mene najbolji mogući početak godine”, izjavio je Đoković, piše dnevni sportski list Sport.

Najbolji teniser sveta je zbog zabrane ulaska u SAD propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

„Nisam otišao u Ameriku, ali ko zna zašto je to dobro. Imao sam malo više vremena da se uigravam, treniram na ovoj podlozi koja je veoma zahtevna. Nisam imao u poslednjih nekoliko godina dobre početke sezone na šljaci. I ovo je obično prvi turnir koji se igra i odmah masters hiljadu. Moram od početka da skoncentrisano izađem na teren sa ogromnim intenzitetom što nije uvek lako, jer se igra na potpuno drugačijoj podlozi u odnosu na poslednjih sedam, osam, devet meseci. Nadam se boljem početku nego prethodne tri”, dodao je Đoković.

On je na kraju istakao da nema problema sa povredom ruke.

„Sve je ok sa rukom. Uvek postoje neke minorne stvari tokom dana se dešavaju. To je na nivou profesionalnog sporta nešto što je potpuno očekivano”, zaključio je Đoković.

Đoković je slobodan u prvom kolu mastersa u Monte Karlu, a u drugom će igrati sa pobednikom meča između Rusa Ivana Gakova i Amerikanca Makenzija Mekdonalda.

Ostavite komentar