Amerikanci na vrhu Fibine rang-liste, Srbija na petoj poziciji

Košarkaška reprezentacija SAD nalazi se na prvom mestu Fibine rang-liste za septembar, dok je Srbija na petom mestu, objavila je svetska Kuća košarke.

Uprkos neuspehu na nedavno završenom Mundobasketu, gde je ostala bez medalje, košarkaška selekcija SAD zauzima prvo mesto na Fibinoj rang-listi najboljih reprezentacija.

Košarkaši Srbije, koji su se okitili srebrnom medaljom, nalaze se na petom mestu, što znači da su napredovali za jednu poziciju u odnosu na prethodnu listu.

Na drugom mestu najboljih svetskih selekcija nalazi se Španija, koja na Mundobasketu nije uspela da se plasira u četvrtfinale, dok su na trećoj poziciji novi svetski šampioni Nemci.

Četvrto mesto zauzima Australija, a šesto Kanada, koja je napredovala čak za devet pozicija u odnosu na prethodnu listu.

Sedma je Argentina, koja je propustila Mundobasket, a osma selekcija Letonije, najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima, gde je zauzela petu poziciju u konačnom plasmanu.

Slede Francuska, Litvanija, Slovenija, Brazil, Italija, Grčka i Poljska, koja zaključuje listu 15 najboljih svetskih reprezentacija.

Ostavite komentar