ZIMSKI PRELAZNI ROK ZA FUDBALERE: Zvezda zaradila 20 miliona evra i sačuvala kvalitet ekipe

Trener Milojević na klupi ima i praktično čitav tim igrača mlađih od dvadeset godina, što garantuje lepu budućnost „crveno-belima”. – Prvak odbio izdašnu ponudu Los Anđeles galaksija za Osmana Bukarija

U svom fudbalskom sazvežđu naš najtrofejniji klub čuva kao dragulje svoje nove fudbalske bisere. Samo od prodaje igrača u ovom prelaznom roku Crvena zvezda je uspela da zaradi više od 20 miliona evra, ali ujedno i da sačuva kvalitet ekipe koji joj je potreban u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Takođe, Zvezda ima i ogroman potencijal u mladim igračima čije vreme tek dolazi. Praktično, pod njenim okriljem su igrači koji će i na leto biti izuzetno interesantni inostranom tržištu, fudbaleri koji imaju tek dvadeset godina i prava su budućnost našeg fudbala. To praktično znači da će trener Vladan Milojević u drugom delu šampionata, bez obzira na odlazak nekih kvalitetnih fudbalera, imati veoma jaku klupu što je svakako jedan od preduslova kada se ide u osvajanje trofeja.

U svom petogodišnjem planu, koji je iznela sadašnja uprava, jedan od prioritetnih zadataka je i rad sa mlađim kategorijama. U tom pravcu, Zvezda je napravila nemale poteze, uložila ogromna sredstva u omladinski pogon, pa sada polako počinje da ubira plodove tog rada. Odlazak mladog Jovana Mijatovića koji će karijeru nastaviti u Americi, pa interesovanje Aston Vile za Kostu Nedeljkovića, koji će se na leto priključiti novim klupskim drugovima, odlazak Uroša Kabića i drugih igrača jesu najbolja potvrda da se u Crvenoj zvezdi dobro radilo.

Sport.org.rs

Ostavite komentar