Veliki skandal u NBA ligi: Srpski trener optuženi za krađu!

Njujork Niksi su pokrenuli sudski postupak protiv Toronto Reptorsa, tvrdeći da je njihov bivši zaposleni, video-analitičar Ikečukvu Azotam, nezakonito odneo fajlove u vlasništvu Njujorčana svojim novim poslodavcima.

Niksi su tužili Reptorse na osnovu toga što je novi glavni trener Toronta, Srbin Darko Rajaković, angažovao bivšeg zaposlenog tima iz Njujorka da prenosi informacije novim poslodavcima, objavio je novinar sajta „Jahu” Aleks Smit.

Niksi su optužili bivšeg člana video-osoblja Azotama da je sa sobom ilegalno odneo hiljade fajlova u Reptorse, koji su ga angažovali ovog leta.

U tužbi je imenovano 14 optuženih, uključujući Reptorse i njihovu matičnu kompaniju, Rajakovića, Azotama, trenera Raptorsa za razvoj igrača Nou Luisa i deset neidentifikovanih osoba.

„Optuženi Rajaković i drugi optuženi iz Reptorsa su regrutovali i koristili Azotama da služi kao „krtica” unutar organizacije Niksa, da prenese informacije koje bi pomogle optuženima iz Reptorsa u pokušaju da upravljaju svojim timom”, navodi se u tužbi.

Vlasnički dosijei navodno uključuju ozbiljne izveštaje o skautingu drugih NBA timova.

Tužba je Rajakovića oslikala kao „početnika” glavnog trenera koji je, kako se navodi, „krao dosijee jer s obzirom na njegov netradicionalni put do glavnog trenerskog posla, okrivljeni Srbin nije imao svoju organizacionu strukturu i metode trenera”.

„Azotam je, navodno, dao ovaj materijal tuženima Reptorsima na njihov zahtev, uključujući i pripremnu knjigu za sezonu 2022/23 koja uključuje poverljive informacije u vezi sa procesom Niksa za planiranje sezone, uključujući šablon i organizacionu strukturu koju su Niksi koristili za planiranje i dodelu zadataka skautima”, piše u tužbi.

Ostavite komentar