Vazura: Duljaj i Saldanja ostaju!

NA PROMOCIJI KLUPSKOG KALENDARA „CRNO-BELIH”

Hvala državi na pomoći za plate i licencu, kaže direktor FK Partizan. – Vučelić: Čestitam ekipi na prvom mestu i jedinoj pobedi u Evropi za Srbiju.

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura rekao je posle promocije klupskog kalendara za 2024. godinu da je država pomogla da se dobije licenca Uefe, kao i da će Igor Duljaj ostati trener ekipe u prolećnom delu sezone i da Mateus Saldanja neće biti prodat uprkos izdašnim ponudama.

„Uspeli smo da izađemo na kraju sa platama, zahvaljujući državi, želim da im se zahvalim na pomoći. Zahvaljujući državi obezbedili smo da prođem monitoring Uefe. Sad moramo sami da uradimo, da napravimo transfere koji neće remetiti klub, kako bismo obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba”, istakao je Vazura u obraćanju medijima.

Osvrnuo se i na prelazni rok.

„Znam da javnost, kao i navijači vole da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača, u razgovoru sa sportskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale, to nije mnogo igrača, već dva ili tri. Još, ako neko ode”, dodao je Vazura.

Istakao je generalni direktor da je prioritet krilni napadač.

„Znamo neku poziciju koju sigurno dovodimo, a to je krilni napadač, tražimo i skautiramo duže vremena, videćemo kakve su nam mogućnosti i koliko ćemo da imamo para da uložimo u takvog igrača.”

Naglasio je Vazura na kraju da klub nema prostora za greške.

„Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je nekoliko igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate. Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo Saldanju koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol, sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima”, zaključio je Vazura.

Ostavite komentar