Uroš Kabić zvanično u Crvenoj zvezdi!

Dosadašnji fudbaler Vojvodine srećan što će nositi dres najvećeg srpskog kluba.

Čini se da su već sada vidljivi obrisi novog Zvezdinog tima koji bar za sada, besprekorno funkcioniše pod komandom Baraka Bahara. Dobre igre i još bolji rezultati u pripremnom periodu prosto mame svakog navijača da u sredu dođe na naš najveći stadion, koji je ovog leta potpuno umiven. „Zvezdaši” za dva dana imaju priliku da na delu vide novu Crvenu zvezdu, da ujedno pozdrave novog trenera Baraka Bahara, koji ne krije ushićenje zbog promocije kao i grupu igrača koji su ovog leta stigli u redove prvaka. Ujedno, ovo je šansa da Zvezdini navijači pozdrave italijanskog velikana iz Toskane, fudbalere Fjorentine, sa kojima će „crveno-beli” u sredu uveče (20 č) odigrati prijateljski meč, koji će ujedno biti generalna proba pred start novog šampionata. Od danas kreće prodaja ulaznica za taj duel, a po rečima klupskih čelnika ogromno je interesovanje, kao da je reč o prvom kolu Lige šampiona.

Pre tog fudbalskog spektakla, šampion je juče završio još jedan veliki posao u prelaznom roku. Njegove redove je pojačao supertalentovani Uroš Kabić (19) do sada igrač novosadske Vojvodine. Radi se o fudbaleru za čije usluge su bili zainteresovani i neki italijanski klubovi.

On je na promociju stigao sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, koji nije štedeo lepe reči na račun ovog mladog igrača:

– Crvena zvezda je dobila još jedno veliko pojačanje za narednu sezonu. Radi se o napadaču, igraču vanserijskog talenta. Dugo smo pratili njegove igre i uspeli smo da se dogovorimo i sa njegovim klubom. Smatramo da ima potencijal da jednog dana obuče i dres A reprezentacije Srbije.

Kabić nije krio oduševljenje dobro obavljenim poslom.

– Čast mi je što ću biti deo Zvezdine fudbalske porodice. Došao sam u najveći klub u Srbiji, hvala na ukazanoj šansi. Verujem da ću opravdati poverenje. Spreman sam za novi fudbalski izazov.

Od njegovog transfera u inostranstvo Vojvodina i Crvene zvezda će podeliti pare na ravne časti.

Degenek bi mogao da zemeni Erakovića

U vreme turnira u Sankt Peterburgu, na kome je naš šampion osvojio prvo mesto, obavljeni su glavni razgovori o prelasku Strahinje Erakovića u tamošnji Zenit. Tako se posle 13 godina u dresu Crvene zvezde, računajući staž i u mlađim selekcijama, reprezentativac Srbije rastao od Crvene zvezde. Nije Zvezda pustila svog talentovanog igrača za male pare, ali sada treneru Baraku Baharu ostaje da formuliše novu liniju u odbrani. Kažu da je pred vratima, po treći put, Miloš Degenek.

Ostavite komentar