Uefa nema razlog da izbaci Belorusiju iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je da nema razloga da i Belorusija, poput Rusije, bude izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će se igrati u Nemačkoj.

Ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer nedavno je pisala Uefi i zahtevala da se Belorusija, kao saveznik Rusije koja vodi rat u Ukrajini, isključi iz međunarodnih takmičenja.

„Malo je populistički zahtevati izbacivanje i Belorusije. U ovom trenutku ne vidimo razlog za to. Ako se stvari promene, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebalo da poštuju naše naše pravo odlučivanja. Mi takođe ne propovedamo političarima i vladama šta bi trebalo da učinimo”, izjavio je Čeferin u intervjuu za Sport Bild.

Belorusiji je dopušteno da nastupa u takmičenjima pod okriljem Uefe, ali će domaće utakmice morati da igra van zemlje i bez prisustva navijača.

Fudbalska reprezentacija Belorusije igraće u drugoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine sa Andorom, Izraelom, Rumunijom, Švajcarskom i selekcijom takozvane države Kosovo.

Ostavite komentar