U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU U FUDBALU: Baza reprezentacije Srbije biće u Augzburgu

Savez je u skladu sa zahtevima selektora Stojkovića doneo odluku da naš tim tokom šampionata bude lociran u tom nemačkom gradu u hotelu „Maksimilijan”

Pre odlaska u Nemačku izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaće čak četiri provere. Po dve u martu i junu a onda nakon toga sledi odlazak na šampionat Evrope na koji smo čekali od 2000. godine. Visoka delegacija Fudbalskog saveza Srbije koja je prisustvovalka žrebu u Hamburgu, je odmah nakon svečarskog čina obišla južnu Nemačku sa ciljem da se pronađe baza u kojoj će „orlovi“ biti smešteni tokom šampionata. Nakon detaljno pregledanih ponuda, odlučeno je da Srbija tokom šampionata bude smetšena u Augzburgu u hotelu „Maksimilijan“.

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović koji je u društvu Miroslava Tanjge pre puta u Nemačku boravio u Torinu, gde je gledao najveći italijanski derbi između Juventusa i Intera,  zajedno je posle žreba sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem obišao trening kamp ali i hotel, koji su u skladu sa najvišim profesionalnim standardima i na kraju u dogovoru sa čelnicima Saveza i selektorom Stojkovićem, odlučeno je da Augzburg bude baza. Hotel „Maksimilijan“ je kategorisan sa pet zvezdica i pruža idealne uslove za smeštaj sportskih ekipa. U njemu su već odsedali reprezentacija Nemačke i klubovi poput Bajerna i Borusije iz Dortmunda.

Trening centar na kome će trenirati naši najbolji fudbaleri je udaljen od hotela desetak minuta i poseduje najkvalitetniju travnatu podlogu. Imajući u vidu da ćemo poslednje dve utakmice u grupi igrati protiv Danske i Slovenije  na „Alijanc areni“ u Minhenu, jasno je da je Auzburg izabran baš zbog blizine, i da ekipa neće biti opterećena prilikom putovanja. Ali i zbog fantastičnih uslova, koje će imati naši fudbaleri.

Ostavite komentar