Terzić: Cilj je proleće u Evropi, protiv Jang Bojsa utakmica godine

Ako smo ikoga želeli da izbegnemo iz prvog šešira, to je bio Mančester Siti. Najbolja ekipa na planeti u poslednjih pet-šest godina i zato bi utakmica protiv Jang Bojsa 4. oktobra na Marakani mogla da bude „meč godine”, izjavio je generalni direktor FK Zvezdan Terzić.

Zvezda takmičenje u Ligi šampiona počinje gostovanjem Sitiju u utorak od 21. sat.

„Ne bih voleo da opterećujem igrače i stručni štab time, ali jasno je da bismo pobedom sebi otvorili širom vrata ka zacrtanom cilju. Da, to je najvažniji meč za Crvenu zvezdu u ovoj godini. A, neće oni da dođu kod nas i kažu ‘evo, mi smo došli da vam damo tri boda‘. I oni imaju očekivanja, nadanja. I nikako se taj tim ne sme potceniti”, istakao je Terzić.

Ali, čak i da ne osvojimo u Beogradu tri boda, imamo meč i u Bernu, gde ćemo, naravno, da idemo na pobedu, dodao je on.

„Biće zanimljivo. Ima mnogo naših navijača u Bernu. Biće ih i u Lajpcigu, siguran sam. Verujem da ćemo na oba ta gostovanja imati podršku kao da maltene igramo kod kuće”.

Prema njegovim rečima, Zvezdin cilj je proleće u Evropi.

„Za očekivati je, realno, s obzirom na to da smo krenuli iz trećeg šešira, da i osvojimo to treće mesto. Jer, ako bismo završili iza Jang Bojsa, to bi bio neuspeh. Brojke kažu da smo mi u ovu grupnu fazu ušli kao favoriti u odnosu na njih. Naravno želimo i više od toga i nećemo odustati od svojih snova, odnosno od borbe za drugo mesto”, poručio je Terzić.

Ostavite komentar