Sve je spremno za atletsko Svetsko prvenstvo u dvorani u Beogradu

„Spremni smo za start dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici. U Areni je urađen pravi inženjerski poduhvat, pod je podignut na četiri metra, konstrukcija je teška 2.000 tona, ugrađeno je preko 50.000 šrafova, što govori o samoj složenosti“, izjavio je predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović.

Šampionat sveta počinje u petak i trajaće do nedelje, uz učešće 680 atletičara iz 137 zemalja.

„Hvala Svetskoj atletici i predsedniku Sebastijanu Kou na poverenju. Srbija je najmanja zemlja koja je dobila organizaciju Svetskog prvenstva. Moram da se zahvalim mnogima koji su nam pomogli, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, sponzorima Dunav osiguranju, Komtrejdu, kao i preduzećima Voda Voda i Telekom Srbija“, izjavio je Jevrosimović na zvaničnoj konferenciji za medije.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, koja će braniti zlato iz Birmingema osovjeno 2019. godine, izjavila je da je cilj jasan – nova titula i da se što više približi ličnom rekordu od 7,24.

„Očekujem sjajnu atmosferu i siguran sam da će utisak biti još bolji nego 2017. na Evropskom prvenstvu“, rekla je Španović.

Ona je dodala da i dalje želi da se takmiči i da smatra da još nije ostvarila svoj maksimum.

„Htela sam da završim karijeru tako što osvojim zlato na Olimpijskim igrama. Sada imam 31 godinu, mnogo se stvari promenilo. I dalje sam u sportu. Mislim da nisam ostvarila maksimum i to je jedini razlog zašto sam ovde. Sve što radim je zbog ljubavi. Ne želim da se to završi bez pravog osećaja“, rekla je Španović.

Prvi čovek Svetske atletike Sebastijan Kou istakao je da je uzbuđen što će se atletičari posle četiri godine ponovo okupiti nakon što je svet prošao kroz komplikovana vremena i prvi put sa publikom posle SP u Dohi 2019. godine.

„Veoma sam zahvalan radu lokalnog komiteta, srećan sam što sam u društvu Veselina Jevrosimovića, njegova je ambicija bila da ubedi političare Srbije da se ovo organizuje, takmičio se u skoku sa motkom, promovisao je ovaj sport u Srbiji, investicije su ogromne i znam da nije daleko dan kada će Srbija tražiti ogranizaciju Svetskog prvenstva na otvorenom. Ovo je deo sveta koji razume atletiku i njenu važnost u društvu“, rekao je čuveni britanski atletičar.

Ostavite komentar