Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se sinoć u osminu finala Mastersa u Sinsinatiju!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se sinoć u osminu finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je savladao Italijana Janika Sinera 6:4, 7:6 (7:4).

On je nakon dvočasovnog meča sa Sinerom, rekao da je znao da ga očekuje težak meč, ali da je uspeo da skine pritisak i dođe do trijumfa.

„Znao sam da će biti teško, ima mnogo samopouzdanja, bilo je gusto. Koristio sam dobro kik i ravne servise, uspeo sam da skinem time pritisak sa sebe. U taj brejku sam imao veliku želju, on je napravio neke greške”, rekao je Lajović. Promenio sam mnoge stvari, radim na mentalnom zdravlju sa terapeutom, dodao je srpski teniser koji je u glavni žreb ušao kroz kvalifikacije.

„Uvek je teško, pogotovo kada čovek ima preko 30 godina. Već smo gotove osobe i za promenu je potreban napor. Ali počelo je da funkcioniše”, istakao je Lajović.

Prvi set je srpski teniser odigrao agresivnije od protivnika. Do brejka je stigao u sedmom gemu u kojem protivniku nije dozvolio da osvoji niti jedan poena. Do kraja seta je sigurno servirao za 1:0 u setovima. Drugi set je Italijan bolje otvorio i Lajović je morao da se brani. U drugom gemu srpski teniser je spasio tri brejk lopte i tako preuzeo momentum igre. Isto je učinio Siner u sedmom gemu ali set je otišao u tajbrejk. Lajović je pri kraju seta bio pribraniji i bolje je servirao, što mu je omogućilo pobedu. Naredni protivnik Lajoviću će biti Amerikanac Tejlor Fric, koji je bio bolji od italijanskog tenisera Lorenca Sonega sa 6:4, 7:6 (7:1).

Ostavite komentar