Srpski rukometaš Petar Nenadić se oprostio od reprezentacije

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić saopštio je danas da je završio je reprezentativnu karijeru.

„Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna“, rekao je Nenadić u saopštenju dostavljenom medijima.

Nenadić, koji ima 35 godina, sa Srbijom je osvojio Mediteranske igre 2009. godine, dok je vicešampion Evrope postao 2012. godine.

„Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači“, istakao je Nenadić.

Nenadić je igrao 15 godina za Srbiju i na 78 utakmica postigao 213 golova.

„Ne postoji nijedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje. Vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenera na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače. Oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe“, navodi se.

Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelj, braću, rekao je Nenadić.

„Srbija je moja zemlja, taj najsvetliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generacije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta“, poručio je Nenadić.

Ostavite komentar