Srbija na prvom mestu u bilansu medalja na EP u streljaštvu

Srbija je završila na prvom mestu u bilansu medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, koje je održano u norveškom Hamaru.

Srbija je osvojila pet medalja na Evropskom prvenstvu u Norveškoj i prva je listi po ukupnom broju odličja.

Ženska ekipa osvojila zlato pištoljem

Medalje za Srbiju na 51. prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u olimpijskim disciplinama u seniorskoj konkurenciji osvojili su – zlatne: Teodora Vukojević (puška), ženska ekipa pištoljem; srebrne: Zorana Arunović (pištolj), miks puškom (Andrea Arsović/Lazar Kovačević); bronza: miks pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec).

Na programu je bilo deset disciplina, do pobedničkog postolja došli su strelci iz 17 zemalja, a Srbija je na prvom mestu u bilansu odličja.

Drugo mesto pripada Nemačkoj, sa tri medalje (2,0,1), a nijedna druga zemlja nije stigla do više od jedne titule.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković rekao je da je zadovoljan učinkom na EP.

„Posle vrlo dobrog nastupa na Svetskom kupu u Kairu, naši strelci su održali visok nivo forme i iza nas je izuzetno uspešno Evropsko prvenstvo“, poručio je Marković.

Šampionat u Hamaru su, kad je o srpskom timu reč, sa četiri medalje otvorili juniori, a potom su seniori na nisku dodali pet odličja.

„Juniori su premašili očekivanja, a od seniora se uvek očekuju medalje, kako u olimpijskim disciplinama, tako i u ekipnim takmičenjima, ali često nijanse odlučuju da li će do odličja doći. Zadovoljni smo, pred nama su novi izazovi, uskoro nas očekuje Svetski kup u Brazilu, a pik sezone je u avgustu i u oktobru, kada će biti održano Evropsko prvenstvo malim kalibrom, pa potom i Svetski šampionat u svim disciplinama. Na tim takmičenjima će se deliti prve olimpijske kvote. Ta dva prvenstva su nam glavni cilj za 2022. godinu“, poručio je Marković.

Ostavite komentar